Atalanta i dalje oduševljava, pohvale stigle i od čuvenog Brazilca

22.10.2020

16:39

0

Autor: J. T.

Klub iz Bergama ima sve više simpatija

Atalanta i dalje oduševljava, pohvale stigle i od čuvenog Brazilca
Copyright Tanjug/AP/Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Od kada ih je preuzeo Đan Pjero Gasperini, fudbaleri Atalante nalaze se pri vrhu italijanskog fudbala. Poslednje dve sezone završili su na trećem mestu Serije A, a prošle su postali i kontinentalni hit zbog brze i ofanzivne igre, kao i rezultata u Ligi šampiona.

Stigli su do četvrtfinala, gde ih je tek golovima u nadoknadi izbacio kasniji finalista Pari Sen Žermen (2:1).

I ove sezone klub iz Bergama igra u istom ritmu, pa se posle četiri kola Serije A nalazi na trećem mestu sa devet bodova, a u Ligi šampiona startovao je ubedljivom pobedom u Danskoj protiv Midtjilanda – 4:0.

Partije plavo-crnih malo kog ljubitelja fudbala mogu ostaviti ravnodušnim, a da je pod utiskom priznao je i čuveni Brazilac Kaka.

-I dalje vas iznenađuje kako Atalanta igra i pobeđuje? Ili ne više? Sviđa mi se kako se ovaj klub/ekipa pridržava svog plana i svoje filozofije – istakao je najbolji fudbaler sveta 2007. godine.

Kaka se proslavio igrajući za Milan, pa mu je jedan od navijača crveno-crnih skrenuo pažnju da “njihov” klub igra večeras (u Ligi Evrope protiv Seltika).

-Napred Milan, zauvek – odgovorio mu je Brazilac i otklonio dilemu da li je promenio klub za koji navija.

Ko se ne seća Kake, mali podsetnik: reč je o fantastičnom tehničaru, rođenom 22. aprila 1982. Igrao je na poziciji ofanzivnog veziste. Karijeru je počeo u Sau Paulu, odakle je 2003. prešao u Milan. Real Madrid ga je 2009. kupio za 68.500.000 evra, ali se vratio na “San Siro” četiri godine kasnije i odigrao još jednu sezonu u dresu Milana, posle čega je otišao u SAD (Orlando), gde je i završio karijeru 2017. godine.

Među brojnim trofejima najznačajniji su zlato na Svetskom prvenstvu 2002. i Liga šampiona 2007. sa Milanom, sa kojim je bio i prvak Italije (2004), dok se 2012. kao igrač Reala okitio titulom u Primeri.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike