Fudbal više neće biti isti, navijačka revolucija u Premijer ligi! Mančester siti poklanja "pametni šal" svojim pristalicama (VIDEO)

28.07.2022

06:04

0

Autor: 24sedam

U navijački rekvizit ugrađen čip koji prati promene u radu srca i emocije navijača

Fudbal više neće biti isti, navijačka revolucija u Premijer ligi! Mančester siti poklanja "pametni šal" svojim pristalicama (VIDEO)
Mančester siti1 - Copyright Printscreen/mancity.com

Nauka je našla način da se "ubaci" i na tribine fudbalskih stadiona!

Mančester siti je spremio pravu revoluciju za svoje navijače i spremio šal sa ugrađenim čipom koji će pratiti ritam rada srca i pokazivati kako se menjaju emocije ljudi na tribinama tokom utakmice.

Printscreen/mancity.com
 

Nikada ništa ranije nije viđeno na fudbalskim događajima, a svakako bi moglo da posluži i za dalja istraživanja i analize. Nismo jednom čuli da neko kaže kako na stadionu postane osoba za koju nije znao da postoji, pa će možda pametni šal sa biometrijskim senzorom pokazati šta se to tačno menja u nama kada tim koji bodrimo da ili primi gol, recimo.

- U našem radu sa Mančester sitijem u prethodnih nekoliko godina stalno smo tražili način da povežemo navijače sa sportom koji vole na nekom drugom nivou. Pametni šal je projekat koji ćemo zajedno pilotirati. Želimo da bolje razumemo uspone i padove kod navijača, da ispratimo kako igra na njih utiče i emocionalno i fizički - rekla je Ešli Marusak globalni menadžer sportskog marketinga kompanije Cisco, koja stoji iza projekta.

 

 

Ono što je posebno interesantno i navijačima Sitija će sigurno prijati je činjenica da će pametni šalovi biti poklanjani navijačima. Senzor mora biti postavljen na zadnju stranu vrata kako bi funkcionisao i ne bi trebalo da predstavlja nikakvu smetnju fanovima koi prate utakmice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike