Nejmara pakuju dve godine u zatvor! Brazilac pred sudijom tri nedelje pre duela sa Srbijom!

27.07.2022

11:47

0

Autor: 24sedam

Fudbaleru PSŽ biće suđeno zbog navodnih malverzacija prilikom dolaska u Barselonu iz Santosa

Nejmara pakuju dve godine u zatvor! Brazilac pred sudijom tri nedelje pre duela sa Srbijom!
Nejmar - Copyright Profimedia

Potresi koji uzburkaju fudbalsku javnost tokom svakog leta uglavnom su u vezi sa transferima. Sada to nije slučaj.

Čuveni Brazilac, fudbaler PSŽ Nejmar u centru je pažnje svih svetskih medija jer je objavljeno da će se pojaviti na suđenju od 17. do 31. oktobra, odnosno na oko mesec dana pre početka Svetskog prvenstva u fudbalu.

Podsećamo da je Brazil u grupi sa Srbijom na Mundijalu i da je meč zakazan za 24. novembar na stadionu Lusial i to će biti prva utakmica za obe selekcije u Kataru.

Razlog zob kog Nejmara čeka suđenje su navodne malverzacije prilikom transfera iz Santosa u Barselonu 2003. godine, a "Frans pres " javlja da će biti suđeno i nekadašnjim  predsednicima katalonskog  kluba Sandru Roselu i Đozepu Bertomeuu, pod optužbom za korupciju i prevaru. Isti slučaj je i sa Nejmarovim  roditeljima i njihovom kompanijom N&N, kao i sa tadašnjim menadžerom Santosa Odiliom Rodrigezom.

Navodi se i da će tužilaštvo tražiti dvogodišnju kaznu za Nejmara, a bez obzira na ishod suđenja jasno je da će Brazilac najmanje razmišljati o fudbalu i duelu sa Srbijom.

Brazilska investment grupa DIS, koja je posedovala deo Nejmarovih prava na transfer, navodi da je dobila manje novca nego što je trebalo prilikom  pomenutog transfera.

Istraga o eventualnom prikrivanju nekog dela transfera sprovedena je u Španiji i Brazilu, a iako je Nejmar negirao činjenje bilo kakvog prekršaja Viši sud Španije odbacio je žalbe fudbalera, njegovih  roditelja, N&N kompanije i dva kluba, te tako otvorio vrata sudskom procesu.

Suđenje će biti održano u Pokrajinskom sudu u Barseloni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike