Emotivna poruka Pelea na 80. rođendan (video)

23.10.2020

15:21 >> 15:27

0

Autor: J. T.

Slavni Brazilac uputio izvinjenje bivšim rivalima

Emotivna poruka Pelea na 80. rođendan (video)
Copyright Tanjug/AP Photo, File

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, za mnoge i najbolji, Edson Arantes do Nascimento – Pele, rođen je na današnji dan (23. oktobar) 1940.

Obeležavajući svoj 80. rođendan, slavni Brazilac poslao je video poruku u kojoj se izvinjava bivšim rivalima koje je pobeđivao tokom karijere.

-Na svoj 80. rođendan želeo bih da se zahvalim svima koji su mi poslali poruke, mejlove. Sad kada sam napunio 80 godina želeo bih da se zahvalim Bogu na zdravlju koje mi je dao da stignem ovako daleko i na lucidnošću, doduše ne uvek i inteligenciji. Ako sam nekada uradio nešto što je druge učinilo nesrećnima – neka pobeda Santosa ili brazilske reprezentacij, svi trofeji koje sam osvojio, jer druga strana je uvek tužna kada izgubi, ali to je život – oprostite mi – poručio je Pele u svom obraćanju.

Slavni Brazilac je tokom igračke karijere nastupao samo za Santos i, u finišu, njujorški Kosmos. Osvojio je brojne trofeje, od kojih su najznačajnije tri titule svetskog prvaka sa selekcijom Brazila (1958, 1962. i 1970).

 

U decembru 2000. je, zajedno sa Argentincem Dijegom Maradonom, proglašen za najboljeg fudbalera veka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike