Ludnica na derbiju: Golovi, VAR, penal i trijumf Reala u Barseloni! (Video)

24.10.2020

15:57 >> 17:03

0

Madriđani došli do trijumfa na Nou kampu

Ludnica na derbiju: Golovi, VAR, penal i trijumf Reala u Barseloni! (Video)
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Ludnica na derbiju i pobeda Reala. Na “Nou Kampu” je viđen odličan fudbal, dosta šansi, sjajnih poteza i jedan tim koji je poveo u međusobnom skoru, sada je 97:96 za Madriđane.

Ovim trijumfom su se iskupili za nešto slabiji start sezone – 1:3 (1:1).

Početak meča je bio onakav kakav svaki ljubitelj fudbala priželjkuje. U prvih osam minuta meča pala su dva gola.

Prvo je u petom minutu Valverde, na sjajnu asistenciju Benzeme, doveo goste u vođstvo. Međutim, slavlje nije dugo trajalo. Mesi je pronašao Albu koji je prošao po strani, poslao loptu po zemlji koju Fati šalje iza leđa Kurtoe. Tim pogotkom je postao najmlađi strelac u derbijima, a ujedno je dao i 400. gol za Katalonce.

Nastavila se igra u sjajnom tempu. I jedni i drugi su napadali, stvarali prilike, Mesi i Benzema su bili u glavnim ulogama, ali su golmani bili na visini zadatka. Ipak, posle oko pola sata igre je i jedne i druge stigao mali umor usled jakog tempa, pa do pauze nije bilo previše uzbuđenja (1:1).

Barselona je u naletu započela drugo poluvreme. Ređali su se napadi, a Fati i Kutinjo su bili toliko blizu da postignu gol. Čuveno nepisano fudbalsko pravilo je potom usledilo.

Ramos i Lengle su se međusobno povlačili kod kornera, kapiten Reala je pao, tražio penal, sudija Martinez je prvo imao razgovor sa VAR sobom, pa je potom i sam pogledao snimak i ustanovio da je bilo faula.

Ramos je namestio loptu na „kreč“, Neto je pročitao stranu, ali je lopta završila u golu za novo vođstvo Reala.

Kao što se i očekivalo, Barsa je krenula po izjednačenje, a Real je svoju šansu čekao iz kontre. Probao je Kuman pravljenjem trostruke izmene (Dembele, Grizman, Trinkao). To što je Kuman sve karte bacio na napad je Real mogao surovo da kazni. Kros, Ramos i Varan su u razmaku od nekoliko desetina sekundi mogli da stave tačku na meč, ali je Neto odličnim intervencijama to sprečio.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike