Fati za radost i istoriju, Mesi za brigu

24.10.2020

18:12 >> 18:28

0

Autor: N. St.

Dve suprotnosti u Barseloni

Fati za radost i istoriju, Mesi za brigu
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Treba izvući poruke i gledati dobre stvari. To je rečenica koju često treneri i igrači koriste posle poraza na mečevima. Mogao bi da se posluži njom i Ronald Kuman.

Njegova Barselona je na „Nou Kampu“ izgubila od Reala u El Klasiku – 1:3 (1:1).

Međutim, postoji jedan veliki plus – Ansu Fati. Momak koji će naredne nedelje napuniti 18 godina je dokazao da je budućnost, ali i sadašnjost Katalonaca.

On je zatresao mrežu Kurtoe u osmom minutu, postao je najmlađi strelac u velikom derbiju i to je ujedno bio i jubilarni 400. pogodak Barse protiv „karljevskog kluba“.

Od njega dosta zavisi igra ekipe, a da su on ili Kutinjo bili malo precizniji možda bi i konačan rezultat bio drugačiji.

Za razliku od njega koji je pozitivna strana, od onoga od koga se najmanje očekivalo je došla briga. Radi se o Lionelu Mesiju.

Od kada je Kristijano Ronaldo otišao iz Reala na šest mečeva protiv glavnog rivala omaleni Argentinac nije upisao ni gol ni asistenciju. Uz to je Barsa slavila samo jednom na poslednjih šest utakmica. Ubedljivu pobedu (5:1) ostvarili su dok je Lopetegi bio trener Reala. Bilo je to u oktobru 2018. godine i to bez Mesija koji je bio povređen…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike