Stanojević se sprema za prvu pobedu nad Radničkim, a govorio je i o Ninkoviću

25.10.2020

13:15 >> 18:36

0

Autor: D. B.

Trener Partizana odgovorao na brojna pitanja medija

Stanojević se sprema za prvu pobedu nad Radničkim, a govorio je i o Ninkoviću
Copyright ALEKSANDAR STANOJEVIC, trener fudbalera Partizana, na Kup utakmici protiv Backe, na stadionu JNA. Beograd, 21.10.2020. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Partizan, OFK Backa

Fudbaleri Partizana spremaju se za još jedan veliki ispit. Crno-beli će sutra (17, Arena sport 3) izaći na megdan Radničkom iz Niša koga trener Aleksandar Stanojević izuzetno ceni i smatra timom koji je po kvalitetu tik iza njegovog, Zvezde i Vojvodine.

Tokom onlajn konferencije za medije strateg tima iz Humske je oktrio i kako je reagovao kada je čuo da je nekadašnji igrač Partizana Nikola Ninković doživeo saobraćajnu nesreću, ali i kada bi novajlije mogle da se nađu u timu. Poseban deo razgovora bio je vezan za “insajdera” na klupi Radničkog, Milana Đuričića, koji je bio blizak saradnik njegovog prethodnika na klupi Partizana Sava Miloševića.

– Spremamo se za teško gostovanje, veliki ispit je ovaj meč za nas. Ekipa izgleda dobro. Ponavljam, potrebno nam je malo vremena nam treba, ali biće sve dobro – rekao je Stanjević, a potpom je pojasnio da ni u jednom trenutku ne traži bilo kakav alibi pošto je spominjao u više navrata umor kod igrača:

– Ne tražim opravdanje, već strpljenje. Nisam kukao, sve je to sastavni deo fudbala. Tražim strpljenje, koga nema, ali bitno je da smo mi strpljivi. Ne tražim, niti treba da ima opravdanja – objasnio je Stanojević.

Điričić i Milošević tokom saradnje u Partizanu MN Press

Što se tiče kvaliteta Radničkog šef struke crno-belih, koji do sada nikada nije pobedio ovaj tim, iz razloga što su Nišlije tokom njegovog prethodnog mandata u Humskoj igrale u nižem rangu, govorio je lepim rečima. Posebno se osvrnuo i na trenera Milana Đuričića koji je bio u Partizanu do ovog leta.

– Radnički ima širok krug igrača. Dosta su iskusni, jedan su od pretedenata za izalazak u Evropu. I da Đuričić poznaje tim Partizana do tančina. Sigurno je da ima tu prednost, mada opet, dosta igrača se kod nas promenilo, pa one koje zna neće igrati. Iskusan je, zna sve da iskoristi.

I pored prodaje Uroša Vitasa, Partizan neće tražiti novog štopera.

– Imamo ih četvoricu. Recimo, Vujačića, koji je reprezentativac Crne Gore i dalje nisam ni stigao da probam. Zato nema potrebe da dovodimo nikoga. Sveta Marković se pokazao kao odlično pojačanje.

Dok je pričao o povredama igrača, uz opasku da Suma neće skoro da zaigra, Stanojević je objasnio i kakva je situacija sa Lazarom Markoviće, Bajbekom, kakava je situacija sa Holanderom, ali i ko će brniti sutra u Nišu.

– Zdavoljan sam kako je Bajbek igrao protiv Bačke. Neće on odmah biti u ritmu i moramo da ga sačekamo. Izašao je iz realnog stanja. Lazar će možda biti spreman i za Radnički. Što se tiče golmana Stojković je neprikosloven i on će uvek brniti “teže” utakmice. Sva trojica naših golmana su pokazali da može da se na njih računa, ali Stojković će braniti u Nišu. Holander je počeo da trenira, spreman je, upoznaje se sa saigračima i biće u konkurenciji za tim.

Govrio je Stankojević i o saobraćajnoj nesereći koju je doživeo bivši igrač Partizana Nikola Ninković.

– Poremetilo nas je to kada smo čuli. Pratimo šta se dešava, eto čuli smo se pre sat vremena. Nadam se da će biti sve dobro. Pitali smo, zabrinuti smo… Ali, ne želim ja da pričam o njegvom zdravstvenom stanju. To je želja porodice – objasnio je Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike