Birmančević strelac na startu kvalifikacija za LŠ! Malme strepi pred revanš, Leh rastužio bivše fudbalere Partizana i Zvezde!

05.07.2022

20:52

0

Autor: 24sedam

Odigrane prve utakmice kvalifikacija za elitno takmičenje

Birmančević strelac na startu kvalifikacija za LŠ! Malme strepi pred revanš, Leh rastužio bivše fudbalere Partizana i Zvezde!
Veljko Birmančević - Copyright foto: Profimedia

U prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona Malme je bio bolji od islandskog Vikngura rezultatom 3:2, a strelac za tim iz Švedske bio je i srpski fudbaler Veljko Birmančević.

Bivši fudbaler Čukaričkog i jedan od najboljih igrača Malmea iskoristio je dodavanje Sebastijana Nanasija i preciznim udarcem pogodio je donji desni ugao za vođstvo od 3:1. Deset minuta kasnije, u nadoknadi vremena, usledio je hladan tuš za domaćina pošto je Gudjonson pogodio i smanjio na 3:2, tako da prvak Švedske na revanš u Rejkjavik ide sa minimalnom prednošću.

Malme može da bude i nezadovoljan krajnjim ishodom s obzirom da je od 39. minuta imao igrača više. Napadač gostiju Mani Ingason je izjednačio na 1:1, a potom odmah zaradio drugi žuti karton i isključenje.

Malme je tri minuta kasnije brojčanu prednost iskoristio i poveo golom iskusnog Ola Toivonena, a Birmančević je u finišu doneo dva gola prednosti. Za neizvestan revanš pobrinuo se Helgi Gudjonson, u drugom minutu nadoknade.   

Ekipa Leh Poznana je savladala Karabah sa 1:0. Domaći su postigli vodeći, a ispostaviće se i odlučujući, pogodak u 41. minutu kada je Žoel Pereira iz naleta centrirao ka Isaku, koji se našao na pravom mestu i rutinski krunisao sjajnu akciju.

Bivši fudbaler Partizana Marko Janković proveo je u dresu poraženog tima na terenu pola sata, pošto je u 62. minutu zamenio Ričarda, dok je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Vešović odigrao ceo meč.

Rezultati:

Prvo kolo kvalifikacija

Pjunik - Kluž 0:0
Malme - Vikingur 3:2
/Olson 16, Toivonen 42, Birmančević 83 - Ingason 38, Gudjonson 90+2/
Ludogorec - Sutjeska 2:0
/Santana 74, Tisera 90+1/
Balkani - Žalgiris 1:1
/Gripši 15 - Buf 25/
TNS - Linfild 1:0
/Brobel 57/
Leh - Karabah 1:0
/Isak 41/

Sreda
Tobol - Ferencvaroš 16.00
HJK - RFS 18.00
Bodo Glimt - Ki Klasvik 18.00
Didelanž - Tirana 19.30
Zrinjski - Šerif 20.00
Maribor - Šahtjor Soligorsk 20.15
Slovan - Dinamo Batumi 20.30

Revanši se igraju 12. i 13. jula

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike