PSŽ oterao svoju legendu, sada dovodi poluanonimusa da vodi tim prepun zvezda

05.07.2022

12:12

0

Argentinac će bar dobro zaraditi

PSŽ oterao svoju legendu, sada dovodi poluanonimusa da vodi tim prepun zvezda
Tan2022-7-5_133429681_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jeremias Gonzalez, File

Pari Sen Žermen je otpustio Maurisija Poketina i očekuje se da će već koliko danas imenovati Kristofa Galtijea za trenera.

Poketino odlazi 18 meseci pošto je došao kao junak i legenda kluba još iz igračkih dana, a u PSŽ-u je osvojio svoje prve trofeje kao trener – dve titule prvaka Francuske, kao i jedan Trofej šampiona, odnosno francuski superkup.

Ipak, popularni "Poć" (jer se čovek u stvari zaista preziva Poćetino…) nije uspeo tamo gde je vlasnicima najvažnije – u Ligi šampiona. Prošle godine je ispao u polufinalu od Mančester sitija, dok je prošle sezone ispao već u osmini finala od Real Madrida. A sve vreme je trpeo kritike da njegov tim igra "dosadno i neubedljivo".

Ipak, za otkaz pre vremena, Poketino će zaraditi 15 miliona evra.

Galtije je izbor koji je iznenadio ne mali broj ljudi, iako je to trener koji ima čime da se pohvali. U sezoni 2020/21. je odveo Lil do titule, a prošle sezone je sa Nicom bio peti, uz brojne pohvale za stil, taktiku i razvoj mladih igrača.

Pre toga je osam sezona bio trener Sent Etjena, sa kojim je 2013. osvojio Liga kup, što je prvi trofej kluba još od 1981.

Sada dolazi u PSŽ, gde ga čekaju Kilijan Mbape, Lionel Mesi i Nejmar kao i brojne druge zvezde.

- Moramo sada da budemo realni. Ne želimo sada nešto blistavo, bling-bling, završeno je vreme glamura – rekao je pre dve nedelje predsednik PSŽ-a Naser al-Kelaifi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike