Srbin i Portugalac ne mogu jedan bez drugog! Matić predstavljen, kreće treća epizoda sa Murinjom

04.07.2022

14:34

0

Autor: D. N.

Navodno bi trebalo da zaradi 4,3 miliona evra po sezoni, uz bonuse

Srbin i Portugalac ne mogu jedan bez drugog! Matić predstavljen, kreće treća epizoda sa Murinjom
profimedia-0387490779 - Copyright Profimedia

Nemanja Matić je predstavljen kao novi fudbaler Rome, a na konferenciju za novinare u Rimu došao je u društvu sportskog direktora "Vučice" Tijaga Pinta.

- Mislim da nije potrebno da predstavljam ovakvog fudbalera. Ponosan sam zbog njegovog izbora, pošto je imao druge opcije, a izabrao je nas. Dogovorili smo se za dva-tri dana. Tim se gradi na individualnom i kolektivnom kvalitetu, ali i na karakteru i ambicijama. Matić će da nam pomogne da izgradimo mentalitet - kazao je Pinto, a onda je reč dobio nekadašnji reprezentativac Srbije i doskorašnji igrač Mančester junajteda.

Matić (33) je potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju plus jedan. Navodno, trebalo bi da zaradi oko 4,3 miliona evra uz bonuse.

Kao presudan faktor za potpis Srbin je naveo Žozea Murinja sa kojim je već sarađivao u Čelsiju i Mančester junajtedu.

- Poznajemo se dobro i srećan sam jer sam ga zatekao ovde. Zbog njega sam ovde, ali mi je drago i da sam deo ovog velikog kluba. Pregovori su trajalo kratko jer su moje ambicije iste kao i klupske i trenerove.

Osvajanje Lige konferencija nije uticalo na moj izbor. Kada nešto odlučim, ne menjam mišljenje - kazao je Matić uz opasku da je pokušao da nadmaši Frenka Lamparda po broju nastupa pod komandom Murinja.

Zatim je nastavio o odlasku sa "Olf Traforda", pošto je istekao ugovor.

- Posle osam i po godina želeo sam neko novo iskustvo. Roma je veliki izazov, kao i Serija A. Mogao sam da ostanem u Premijer ligi, ali sam želeo da se oprobam u Italiji. Ima mnogo klubova, odlična je liga, ali sam siguran da sam napravio pravi izbor. Mančester nije osvojio titulu nekoliko sezona, ali će se popraviti i želim im sve najbolje. Ne znam kada će se to desiti (titula), ali sam tamo bio veoma srećan.

Matić koji će na leđima imati "21" je pričao i o budućim saigračima, kao i strategiji Murinja.

- Poznajem sve igrače, a Pelegrini je jedan od najboljih. Odličan je fudbaler i dobro ćemo se slagati. Treninzi počinju već sutra, Romina ekipa je kvalitetna, pravi balans mladih i važnih igrača. Na osnovu iskustva sa Murinjom, može da menja sistem u zavisnosti kakve igrače ima. Pratiću njegove instrukcije i neće biti problema - zaključio je Matić koji je povećao već prilično brojnu "srpsku koloniju" u Seriji A.

Inače, pre dva dana predstavljen je i Mile Svilar.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike