Zvezda sezonu "najavila" porazom! Nije to to bez Kataija i Ivanića (FOTO, VIDEO)

03.07.2022

18:57

0

Autor: D. N.

Za sedam dana u Beogradu će gostovati niški Radnički

Zvezda sezonu "najavila" porazom! Nije to to bez Kataija i Ivanića (FOTO, VIDEO)
Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Ben - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su poraženi u generalnoj probi uoči početka nove sezone. Prvak Srbije je u Sočiju, pred oko 30.000 navijača izgubio od Zenita. Strelci za 2:1 (0:0) bili su Andrej Mostovoj i Mateo Kasijera u drugom poluvremenu. Aleksandar Katai je samo ublažio poraz.

FK Crvena zvezda
 

Sada crveno-beli imaju još nekoliko dana da se pripreme za početak Superlige, pošto će za sedam dana na "Rajku Mitiću" gostovati niški Radnički. Inače, i u poslednjoj test utakmici u Sloveniji upisan je poraz od Kopera, od 1:0.

Stanković je meč u Sočiju počeo sa neuobičajenom startnom postavom, drugačijom u odnosu na neke prethodne test mečeve. Početnih 11 su bili: Borjan, Pičini, Dragović, Eraković, Gobeljić, Srnić, Kangva, Kanga, Mustafa, Bukari i Pavkov, a kao što se vidi nije bilo "udarnog" tandema Aleksandar Katai i Mirko Ivanić.

Starter nije bio ni El Fardu Ben, a na mestu klasičnog špica je bio Milan Pavkov koji je u Sloveniji imao manjh problema sa povredom.

Počelo je dobro za Zvezdu, pošto je Pavkov bio u solidnoj prilici, posle asistencije Ibrahima Mustafe. Kasnije je isti igrač imao prilike u 12, 28. i u 45. minutu. Ali ih nije iskoristio.

Na početku drugog poluvremena, Kristijano Pičini je pogrešio, ali je Milan Borjan imao sreće. Ipak, u 53. minutu pogodio je Mostovoj.

U 55. minutu, Stanković je izvršio dvostruku izmenu. Teren su napustili Pičini i Osman Bukari, a umesto njih u igri su bili Milan Rodić i Mirko Ivanić. Samo četiri minuta kasnije, Kings Kangva nije savladao golmana Zenita.

U 63. minutu, nova izmena Dejana Stankovića, pošto su Katai i Ben zamenili Mustafu i Pavkova. U 70. minutu, pokušao je i Gobeljić, ali je bio neprecizan. Ali je bilo isnažno. U 74. minutu je Veljko Nikolić zamenio Slavoljuba Srnića, a odmah zatim je nesuđeno pojačanje Zvezde, Kasijera pogodio mrežu srpskog šampiona, 

Onda, u 80. minutu je pogodio i Katai, posle akcije sa Ivanićem. Možda bi ishod bio drugačiji, da je pomenuti tandem ranije ušao u igru, ali to je ipak sada u domenu spekulacija.

U narednim minutima, Stanković je zamenio Kangvu, a u samoj završnici, Borjan je odlično intervenisao i sprečio novi gol.

Treba reći da je meč na stadionu u Sočiju bilo oko 30.000

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike