Milan Skudeto naplatio najvećim ugovorom u istoriji kluba! Od cifre se vrti u glavi, ali je Juve još nedodirljiv!

29.06.2022

18:54

0

Autor: 24sedam

Velikan sa „San Sira“ sjajno naplatio vernost Pumi

Milan Skudeto naplatio najvećim ugovorom u istoriji kluba! Od cifre se vrti u glavi, ali je Juve još nedodirljiv!
zlatan ibrahimović - Copyright Profimedia

Čekao je Milan 11 godina da se vrati na italijanski tron, a kada se Skudeto posle više od jedne decenije našao u vitrinama velikana sa „San Sira“ odmah je stigla i fenomenalna novčana nagrada.

Milan je produžio ugovor sa tehničkim sponzorom Pumom do 2028. godine, potpisavši najveći sponzorski ugovor te vrste u 123 godine dugoj istoriji kluba.

Prevedeno u konkretne cifre – Milan će u narednih šest godina od Pume dobiti najmanje 180 miliona evra, pošto se pretpostavlja da će od nemačkog proizvođača sportske opreme godišnje inkasirati minimalno 30 miliona evra.

Podetimo, Milan je dosad od Pume dobijao 15 miliona godišnje, a s novim sporazumom skočio je na drugo mesto klubova iz Serije A koji dobijaju najviše novca od tehničkog sponzora.

Neprikosnoven je još Jventus kojem Adidas plaća 51 milion evra po sezoni da nosi njegovu opremu, dok je sada daleko iza ostao gradski rival Inter sa ugovorom od 12.5 miliona godišnje sa Najkom.

Očekivano, najveći ugovor sa tehničkim sponzorom na svetu ima madridski Real koji od Adidasa godišnje zaradi 120 miliona, Barselonin ugovor sa Najkom težak je 105 miliona, dok Mančester junajted po sezoni od Adidasa inkasira 87 miliona evra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike