Ništa od odlaska Bartomeua: Barselonina noćna mora traje, omraženi predsednik se sakrio iza korone

26.10.2020

19:54 >> 19:56

0

Autor: Adam Štulić

Iako je bilo najava, od samostalnog odlaska prvog čoveka Katalonaca nema ništa

Ništa od odlaska Bartomeua: Barselonina noćna mora traje, omraženi predsednik se sakrio iza korone
Copyright Profimedia/ Thiago Prudêncio/SOPA Images

Kratko je trajala nada navijača Barselone da će se uskoro probuditi iz noćne more u kojoj se nalaze mesecima unazad. Najava samostalnog odlaska predsednika katalonskog giganta Đozepa Bartomeua ispostavila se kao pogrešna, što znači da na “Nou Kampu” još izvesno vreme neće biti prekopotrebnog mira.

Kada je u nedelju uveče objavljeno da će dan kasnije prvi čovek Barselone održati konferenciju za medije, mnogi su pomislili kako će na njoj podneti ostavku i tako ispusnti želju ogromne većina navijača i najuticajnihih fudbalera predvođenih Leom Mesijem, ali im je omraženi predsednik brzo razvejao nade da će se povući bez borbe.

Mesi pobedio: Barselona ostaje bez predsednika

Podsetimo, više od 20.000 Barsinih sociosa potpisalo je peticiju za prevremenu promenu klupskog rukovodstva, koje je zbog toga bilo primorano da raspiše referendum o nepoverenju rukovodeće strukture na čelu sa Bartmeuom, koji je na konferenciji za medije u ponedeljak objavio da će sačekati konačnu odluku katalonske vlade o referendumu planiranom za 1. i 2. novembar.

– Pokrenuli smo adekvatne korake kako bi referendum bio održan na 13 lokaliteta u Kataloniji i još osam u ostatku zemlje tokom 1. i 2. novembra. Formirali smo komisiju da analizira datume, ali zbog specifičnih okolnosti nam je bilo potrebno više od predviđenih 15 dana da organizujemo tako kompleksno dešavanje. Vlada Katalonije nam nije odobrila zahtev da se referendum održi 15. i 16. novembra – rekao je Bartomeu, koji je pogoršanje stanja u Španiji za pandemijom virusa korona iskoristio da pokuša da odloži neizbežno.

Barselona očekivala klupski rekord, a dobila je debeli minus

Naime, Vlada Katalonije bi uskoro mogla da donese odluku o policijskom času i karantinu tokom vikenda što bi značilo zabranu bilo kakvih masovnih okupljanja.

– Predsednik Vlade Španije objavio uvođenje vanrednog stanja i karantina koji podrazumevaju okupljanje od maksimalno šest osoba na jednom mestu. Poslali smo katalonskoj Vladi naša pitanja vezana za garancije bezbednosti naših članova koji su stariji od 65 godina i sada čekamo odgovore. Živimo u jako ozbiljnim vremenima koja zahtevaju delikatne mere – poručio je Bartomeu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike