Ispovest čuvenog Engleza koja je šokirala svet: Držao sam ga za muškost pred svaki meč, izgledao je kao mikrofon!

23.06.2022

07:49

0

Autor: 24sedam

Možda i najkontroverzniji fudbaler u istoriji Pol Gaskoin ponovo zaprepastio svojim izjavama

Ispovest čuvenog Engleza koja je šokirala svet: Držao sam ga za muškost pred svaki meč, izgledao je kao mikrofon!
Pol Gaskoin - Copyright Profimedia

Svojim igrama zaslužio je status legende engleskog fudbala, ali je svojim ponašanjem van terena ukaljao sve što je pravio sa loptom.

Možda i najkontroverzniji fudbaler u istoriji Pol Gaskoin ili kratko Gaza. Uz njegovo ime i skandale uvek je stajao znak jednakosti. I to ne obične skandale, nego skandalčine svetskih razmera.

Zbog toga je gotovo nezamislivo da Gaza uradi ili kaže nešto što će iznenaditi svet. Ali on je ponovo uspeo u tome! Ispričao je stvari koje su zaista šokirale sve.

Počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu 1966. godine. Gaskoin je u reprezentaciji, a za celu priču važno je da dres Engleske tada nosi i Les Ferdinand. Fudbaler koga je Gaza zapazio na tuširanju i koji je posle toga mora da trpi bahanalije problematičog saigrača.

 

 

- Svi igrači su goli, spremaju se za tuširanje. Ja sam se okrenuo i pogledao "muškost" (ublažili smo u prevodu) i rekao sam "J...te, njegov p...s izgleda kao mikrofon". Onda sam ga zamolio da mi dozvoli da ga uzmem u ruku - ispričao je na početku Gaskoin, pa nastavio:

- Rekao mi je da odj...m. Molio sam ga. Rekao sam da ću igrati dobro i da sam izgleda bio na kraju reda kada su delili takve veličine polnih organa. Okrenuo se ka Teriju Venejblsu, sa kojim sam ranije igrao u Totenhemu, pa mi je posle dodatnih molbi, konačno dozvolio. Uzeo sam ga u ruku i rekao "momci, igraću veoma dobro".

Kockice su se poklopile tako da Gaskoin zaista bude odličan na terenu u remiju sa Švajcarskom (1:1). Usledio je meč sa Škotskom i pobeda od 2:0 u kojoj se Gaskoin upisao u strelce.

- Ponovo sam ga držao pre utakmice. Možete da zamislite kako se Les osećao kad sam dao gol Škotima! U tom momentu je verovatno pomislio "O, ne, j....e". Kako je turnir odmicao došli smo do momenta da Les stoji go na vratima i kaže mi "hajde, Gaza, ubrzaj se".

Engleska je u grupi igrala još sa Holandijom i pobedila sa 4:1. U četvrtfinalu je bila bolja od Španije posle penala sa 4:2, da bi u polufinalu na isti način bila poražena od Nemačke sa 6:5, a Gaskoin je u obe penal serije bio precizan.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike