Šta bi Ajaks da mu nije Srba: Zamena za Erika Ten Haga došla zahvaljujući Srbinu

22.06.2022

11:23

0

Autor: 24sedam

Holandski prvak u novu sezonu kreće sa drugim trenerom

Šta bi Ajaks da mu nije Srba: Zamena za Erika Ten Haga došla zahvaljujući Srbinu
šrojder - Copyright Profimedia

Holandski šampion Ajaks i zvanično je u Alfredu Šrojderu pronašao zamenu za Erika Ten Haga, koji je preuzeo brigu o Mančester junajtedu.

Šrojder je 50-godišnji holandski stručnjak, koji je trenersku karijeru započeo u Tventeu, a najblistavije momente doživeo u Brižu, sa kojim je u tek završenoj sezoni došao do titule prvaka Belgije.

Ovaj transfer čoveka koji izgledom mnoge podseća na svog prethodnika, ne bi bio moguć da iza njega nije stao jedan Srbin, a moguće da su se oko njega potrudila i dvojica naših zemljaka.

 

Prvi je svakako Dušan Tadić. Kao kapiten je verovatno bio konsultovan oko izbora novog trenera, a druga važna činjenica je da Tadić i novi trener imaju istog menadžera. Reč je o Milošu Malenoviću, Srbinu iz Švajcarske, koji je mlad ostavio aktivno igranje fudbala da bi se posvetio menadžerskom poslu.

 

Jedan od prvih klijenata bio mu je izraelski reprezentativac Moanes Dabur, a posle toga je počeo da vodi karijere Duška Tošića, Dušana Tadića, Predraga Rajkovića, Mijata Gaćinovića... Tošić je posle završenog igračkog veka počeo da radi kao partner u ovoj menadžerskoj agenciji.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike