Tadić probio led sa penala u Bergamu, Real se spasavao u poslednjem napadu (foto)

27.10.2020 | 22:05 >> 22:30

Autor: Dejan Petković

Uzbuđenja u mečevima dve madridske ekipe, kapiten Ajaksa prvi Srbin strelac ove sezone u Ligi šampiona

Copyright Tanjug/Stefano Nicoli/LaPresse via AP

Najprijatnija iznenađenja Lige šampiona u poslednje dve sezone, Atalanta i Ajaks, posle goleade u Bergamu su podelili bodove – 2:2. Ajaks je predvodio Dušan Tadić, koji je nakon 11 uzastopnih mečeva bez gola, od duela protiv Real Madrida u martu 2019. godine, konačno postigao gol u Ligi šampiona. Pogodio je sa bele tačke u 30. minutu, da bi osam minuta kasnije Traore duplirao prednost gostiju.

To im ,međutim, nije bilo dovoljno. Čak su u drugom delu igre bili u prilici da spasavaju bod, jer su odjednom izgubili rešenja za Atalantinu igru. Tako je Zapata prvo u 54. minutu smanjio na 1:2, a onda ubrzo i izjednačio, pa su Holanđani do kraja meča samo tražili način da izbegnu poraz.

Poraz od Šahtjora, pa pobeda protiv Barselone, pa se tako po sistemu “toplo-hladno” mogao pretpostaviti ishod gostovanja Reala u Menhengladbahu. I stvarno su po tom sistemu bili blizu poraza, ali se još jednom pokazalo pravilo da nikad ne treba potceniti srce šampiona.

Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Tim Zinedina Zidana sa dva gola torpedovao je sin čuvenog Lilijana Tirama, drug i saigrač trenera Real Madrida iz vremena kada su zajedno pokorili svet (Mundijal 1998 u Francuskoj) i Evropu (EP 2000. u Belgiji i Holandiji), ali su u poslednjim trenucima izjednačenje doneli Benzema i Kazemiro. Luka Jović nije dobio šansu da zaigra.

Copyright Tanjug/Miguel Riopa, Pool via AP

Porto nije dozvolio iznenađenje Olimpijakosu pred svojim navijačima – laganih 2:0. Marko Grujić je dobio priliku u portugalskoj ekipi u drugom poluvremenu, dok je Lazar Ranđelović nastupio kao starter u grčkom timu, ali je u istom minutu kada je ulazio njegov saigrač iz mlade reprezentacije on napustio teren.

Copyright Tanjug/Miguel Riopa, Pool via AP

Najuzbudljivije je bilo u Madridu na stadionu “Vanda Metropolitanu”, gde je Atletiko posle dva preookreta uspeo da savlada Salcburg sa 3:2. Prvo su domaći poveli preko Ljorente, da bi odgovor na taj izazov goste doveo do 1:2 preko  Šobošlaja i Beriše. Tek kada se u igru uključio i skupo plaćeni Žoa Feliks domaći su postali mnogo bolja ekipa. Njegova dva gola donela su im tri boda i drugo mestu u grupi A posle dva odigrana kola.

Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Najlakše je bilo Mančester sitiju. Oni su sa 3:0 savladali Olimpik u Marseju, za koji je do 78. minuta igrao Nemanja Radonjić.

Copyright Tanjug/Guillaume Horcajuelo/Pool via AP

Drugom pobedom u grupi D Liverpul je zaposeo čelo tabele. Na praznom “Enfildu” pao je danski šampion Mitjiland, a golove za crvene postigli su Žota u 55. i Salah u 90. minutu iz penala.

REZULTATI I TABELE:

REZULTATI:
Atalanta-Ajaks 2:2
Atalanta-Salzburg 3:2
Menhengladbah-Real Madrid 2:2
Porto-Olimpijakos 2:0
Liverpul-Midtjiland 2:0
Marselj-Mančester siti 0:3

TABELE:
Grupa A: Bajern 6, Atletiko Madrid 3, Lokomotiva 1, Salzburg 1
GRUPA B: Šahtjor 4, Menhengladbah 2, Inter 2, Real Madrid 1
GRUPA C: Mančester Siti 6, Porto 3, Olimpijakos 3, Marselj 0
GRUPA D: Liverpul 6, Atalanta 4, Ajaks 1, Midtjiland 0

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam