Partizan platio obeštećenje za igrača kojeg je pre dve godine pustio da ode u Izrael bez nadoknade

15.06.2022

10:24

0

Autor: 24sedam

Ugovor Šehovića sa Makabijem važio do jula 2023. godine

Partizan platio obeštećenje za igrača kojeg je pre dve godine pustio da ode u Izrael bez nadoknade
šehović - Copyright FK Partizan

Nekadašnji igrač Partizana, izdanak omladinske škole na Teleoptiku, Zlatan Šehović, vratio se u svoj matični klub u koji je došao kao osmogodišnji dečak.

Šehović je otišao u Makabi Netanja u sezoni 2019/2020, gde je odigrao 33 utakmice i upisao asistenciju i gol. Prema informacijama sa kojima raspolaže Transfermarkt njegov ugovor sa Izraelcima je trajao do jula 2023. godine, pa je shodno tome Partizan bio dužan da plati obeštećenje. Nezvanično se spominje da je plaćen iznos od 300.000 evra i procenti od naredne prodaje, što je još jedan dokaz loše transfer politike kluba, jer je plaćeno obeštećenje za igrača koji je otišao slobodan.

Zlatan je za Partizan odigrao 14 utakmica uz osvojen pehar Kupa 2019. godine. Sa novim šefom stručnog štaba, Ilijom Stolicom, sarađivao je u selekciji U21.

Danas je, u prisustvu generalnog direktora FK Partizan – Miloša Vazure i sportskog direktra – Ivice Ilieva, potpisao novi trogodišnji ugovor.

- Ja sam dete Partizana, kao što svi već znate, i mnogo mi znači ovaj povratak. Od prve sekunde od kad se pojavila priča za Partizan nisam imao dilemu gde ću, koji će moj klub biti sledeći. Kada sam otišao u Izrael i tada sam rekao da želim jednom da se vratim, tako da sam zaista presrećan. U Izrealu sam dosta napredovao za ove dve i po godine i jednostavno je to bilo jedno veliko iskustvo za mene. Sazreo sam kao igrač, napredovao, posebno prošle sezone kada sam proglašen za najboljeg defanzivnog igrača lige, a sada jedva čekam da obučem crno-beli dres - priča Šehović i dodaje:

- Sarađivao sam sa šefom Stolicom dva puta do sada, u reprezentaciji do 17 godina i u mladoj do 21 godine. Po mom mišljenju, on je sigurno najbolji naš trener trenutno, tako da mislim da je Partizan doneo pravu odluku dovođenjem njega za šefa stručnog štaba. Mnogo sam srećan i uzbuđen što ćemo opet sarađivati.

Šehović kaže da spreman očekuje sva iskušenja u crno-belom dresu:

- Partizan sam pratio ove dve i po godine konstantno, svaku utakmicu. Baš svaku! Zato znam gde dolazim i spreman sam! Svi znamo šta sledeća sezona donosi, koliki je ulog, to je Liga šampiona za osvojeno prvo mesto, a ciljevi u Partizanu su uvek najveći, tako da i ja dolazim sa najvećim ciljevima i očekivanjima i mislim da je ekipa spremna, a i da sam ja spreman za sve što nas očekuje!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike