Srbin iznenadio svojim izborom: Jokanović pronašao novi klub, promocija do nedelje!

15.06.2022

05:36

0

Bivši trener Partizana radiće po prvi put u Rusiji

Srbin iznenadio svojim izborom: Jokanović pronašao novi klub, promocija do nedelje!
Slaviša Jokanović - Copyright Profimedia

Moskovski Dinamo dogovorio je saradnju  sa srpskim trenerom Slavišem Jokanovićem, tako da se danas očekuje ozvaničenje ovog transfera.

Ovu vest prenosi "Sport-Ekspres” pozivajući se na svoje izvore u klubu. Prema saznanjima ovog dnevnika ostaju još da se regulišu poslednji detalj sporazuma. Sve bi moralo da bude gotovo najkasnije do nedelje.

Zna se da će prvi pomoćnik Jokanovića biti Španac Havijer Pereira. Jokanović dolazi na klupu umesto Nemca Sandra Švarca, koji je u prošloj sezoni zauzeo treće mestom u šampionatu i bio finalista kupa.

Jokanovićev izbor iznenađuje, budući da su mnogi strani treneri već napustili ruski fudbal koji se zbog političke situacije u tom evropskom regionu nalazi pod sankcijama FIFA i UEFA.

Na vest da će Jokanović posle Srbije, Tajlanda, Bugarske, Katara, Engleske, preuzeti i jedan ruski klub, oglasio se njegov bivši pomoćnik iz Makabija Aleksanadr Uvarov.

- Sasvim ozbiljan trener i dobar čovek. Bilo je zadovoljstvo raditi sa njim. Srbi vole da se drže podalje od igrača. Neću reći da je bio diktator, ali ko je bio lenj, taj je i dobio prema zasluzi. U timu je preko 20 ljudi. Naravno, neko je uvek nesrećan. Odmah smo radili zajedno, iako je u početku postojala određena distanca. Ali malo je radio sa nama – otišao je u Englesku. Da li Jokanović govori ruski? Ne. Radio sam sa mnogim Srbima, oni ne govore ruski, što je i meni bilo čudno. Sa Jokanovićem smo razgovarali na engleskom - rekao je Uvarov.

Jokanović je trenirao Partizan, Al Garafi, Šefild junajted, Votford, Fulam, Makabi iz Tel Aviva, Erkules, Levski ...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike