Nemci rasplakali Azure: Petarda u Menhengladbahu, utešni pogodak tek u finišu, Mađarska ponizila Engleze (VIDEO)

14.06.2022

20:41

0

Loše veče Italijana

Nemci rasplakali Azure: Petarda u Menhengladbahu, utešni pogodak tek u finišu, Mađarska ponizila Engleze (VIDEO)
Tan2022-6-14_221013361_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meišner

U četvrtom kolu Lige nacija, fudbeleri Nemačke bili su ubedljivi u susretu grupe 3 sa selekcijom Italije, 5:2 (2:0). Ovo je drugi meč ovih timova u samo deset dana, a u Italiji je bilo nerešeno, 1:1.

Pred ovaj duel, Italija je bila prva na tabeli, sa pet bodova, dok su se Panceri nalazili na trećoj poziciji, sa tri boda. Sada, Mađarska zauzima prvu poziciju sa sedam bodova, prate je Nemci sa bodom manje, dok Italijani na trećoj poziciji imaju pet, a poslednje plasirana je Engleska, sa samo dva boda.

Već u  desetom minutu, Džošua Kimih  je najavio u kom smeru će se kretati ovaj duel. Bez većih problema je savladao Donarumu, te je ofanzivna igra domaćina bila nagrađena. A onda je usledio period posta, da bi domaćini u najgorem trenutku po Italijane postigli drugi pogodak, u nadoknadi vremena prvog poluvremena.

Precizan je ovog puta bio Gundogan, sa bele tačke. Ali, tek što je utakmica nastavljena, a Nemci su na svom kontu imali 3:0, preko Tomasa Milera

Nije tu stala mašina, već je Timo Verner proradio i sa dva pogotka u 120 minuta rasplakao navijače Italije na tribinama. Iako je odavno bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno, Italijani su želeli da sačuvaju čast, pa su preko Gnjonta postigli i počasni pogodak, a ofanziva Azura viđena je i u narednim minutima. 

 

 

Mogli su Italijani do drugog pogotka u samom finišu, ali je Manuel Nojer pokazao da je vrhunski golman. Ipak, nakon kornera, Bastoni je uspeo da pronađe put lopti između ruke Nojera i stative, te je meč okončan rezultatom 5:2. Tako su izbegli najubedljiviji poraz u istoriji, ali svakako nije za utehu.

Manćini je ovaj meč koristio i za uigravanje mlađih igrača, te se otvoreno kockao sa konačnim ishodom, dok je Flik otvoreno išao na pobedu.

Kraj ovog susreta obeležio je i mini prekid, kada su trojica navijača utrčala na teren, a njihov cilj nije tačno poznat, s obzirom na to da niti su prilazili igračima, niti su posedovali izražena obeležja.

U ostalim večerašnjim susretima, Mađarska je bila ubedljiva u susretu sa Engleskom, te su slavili sa 4:0, dok se Holandija mučila sa Velsom, ali je na kraju stigla do sva tri boda, 3:2. Belgija je upisala pobedu nad Poljskom minimalnim rezultatom, 1:0. 

Igrali su se i mečevi Lige B, gde je Crna Gora stigla do važne poebde nad Rumunijom, 3:0, a Bosna i Hercegovina je savladala Finsku sa 3:2. Škotska je bila sigurna u susretu sa Jermenijom, 4:1, dok su Irska i Ukrajina remizirale, 1:1.

U Ligi C su odigrana dva duela, između Luksemburga i Farskih Ostrva, koji su igrali 2:2, dok je Turska savladala Litvaniju sa 2:0.

Moldavija je bila bolja od Andore sa 2:1 u meču Lige D, dok je Letonija savladala Lihtenštajn rezultatom 2:0.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike