Možda im Đoković i za ovo bude kriv: Otkazao selektoru Australije zbog vakcine!

15.03.2022

08:09

1

Autor: 24sedam

"Kenguri" moraju bez iskusnog napadača u dve važne utakmice za palsman na SP u Kataru

Možda im Đoković i za ovo bude kriv: Otkazao selektoru Australije zbog vakcine!
rukavicija - Copyright Profimedia

Australijski reprezentativac Nikita Rukavicija ispao je iz nacionalnog tima za ključne dve utakmice u kvalifikacijama za SP u Kataru 2022 protiv Saudijske Arabije i Japana, jer je odbio da se vakciniše.

Selektor Grem Arnold morao je da se pomiri sa ovakvim raspletom uprkos deficitu na poziciji napadača, budući da Rukavicija ima samo jednu vakcinu i preležani covid-19, pa stoga u ovom trenutku ne želi da se izlaže novoj dozi zaštite od korone.

Pravila u Australiji i Saudijskoj Arabiji, gde se igraju dve utakmice, takva su da jedino osoba sa dve doze vakcine može biti u timu, tako da će 34-godišnji igrač ukrajinskog porekla ispred televizora pratiti partije svojih saigrača. Utakmice se igraju 24. i 29. marta.

Australija je poznata po veoma rigidnim covid protokolima, koji su do punog izražaja došli u januaru tokom krize sa dozvolom za nastup Novaka Đokovića na AO u Melburnu. Tada je ministar za imigracione poslove Aleks Hok naložio deportaciju najboljeg tnisera sveta obrazloživši svoju odluku strahom da bi nevakcinisani teniser mogao da podigne antivakcinalno raspoloženje u zemlji sa preko 90 odsto cepljenih ljudi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike