Modrić u trendu, koristi alternativnu medicinu! Da li je u pečatima tajna njegove dugovečnosti?

08.06.2022

11:25

0

Autor: 24sedam

Tretman koji zovu "hijama" ili "cupping" izuzetno je popualran među sportistima

Modrić u trendu, koristi alternativnu medicinu! Da li je u pečatima tajna njegove dugovečnosti?
profimedia-0642737877 - Copyright Profimedia

Viđali ste sigurno brojne sportiste kako, kada poskidaju svoje dresove, pokažu velike okrugle pečate, uglavnom na leđima.

Ispočetka je delovalo čudno, pa donekle i zastrušujuće, videti grupu povelikih ljubičastih podliva, ali je vremenom to postala neka vrsta trenda, pa su se svi navikli na taj prizor.

Najnoviji primer stigao nam je posle utakmice Lige nacija između Hrvatske i Francuske. Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka dres je skinuo i Luka Modrić i pokazao leđa puna pečata. Odmah su se pojavile i priče da baš u ovom tretmanu leži i "tajna" njegovih odličnih igara uprkos zavidnom broju godina (gotovo 37) za jednog fudbalera.

 

 

A radi se zapravo o metodi lečenja koju su koristli stari Arapi i Kinezi, takozvanoj alternativnoj medicini, jer njena delotovrnost nije naučno potvrđena. "Hijama" (hidžama) ili "cupping" (kaping) izuzetno je popularna među sportistima, a jedan  od privh koji ju je koristio je čuveni američki plivač Majkl Felps.

Radi se o postavljanju zagrejanih čašica na leđa, a one hlađenjem prave vakuum i "uvlače" kožu i mišiće u sebe.

Kažu da je ova metoda korisna za brži oporavak od povreda, za umanjenje bolova, izvlačenje otrova iz tela, poboljšanje cirkulacije krvi, pa čak i "balanisranje yina i yanga u telu".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike