Srbija u polufinalu EP! Orlići preko Danske do istorije!

26.05.2022

16:23

0

Autor: 24sedam

Kadetska reprezentacija slavila 2:1

Srbija u polufinalu EP! Orlići preko Danske do istorije!
Screenshot 2022-05-23 at 23.58.11 - Copyright Promo/FSS

Najbolji kadeti Srbije ispisali su nove stranice istorije našeg fudbala u uzrastu do 17 godina. Izabranici Radovana Krivokapića plasirali su se u polufinale prvenstva Evrope, što je najbolji rezultat „orlića“ u tom uzrastu od osamostaljenja države.

Srbija je u četvrtfinalu bila bolja od Danske – 2:1, i u borbi za finale sastaće se sa vršnjacima iz Holandije, koji su u sredu istim rezultatom bili bolji od Italije.

"Orlići" su odlično otvorili utakmicu postigavši pogodak već u trećem minutu. Aleksandar Stanković je sjajno centrirao iz slobodnog udarca sa desnog boka, a fudbaler koji nastupa za mlađe kategorije Štutgarta, Simić, divnim trzajem glavom smestio loptu u protivničku mrežu.

Na izjednačujući gol čekalo se do 48. minuta. Hansborg je probio po desnom boku, a potom uputio loptu ka petercu, gde se našao Hejlund i poravnao rezultat.

Pobedonosni pogodak bio je delo neverovatnog Jovana Miloševića. Igrao se 64. minut kada se srpski napadač sjajno snašao u protivničkom šesnaestercu, gde je primio loptu grudima i pogodio sam ugao danskog gola za 2:1.

Milošević je do sada direktno učestvovao u pet pogodaka na turniru, s ozbirom na to da je četiri puta bio strelac uz jednu ubeleženu asistenciju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike