Presuda eksperta za suđenje u derbiju: Bio je odličan i hrabar, svaka mu čast, ali ovo mora da promeni

26.05.2022

19:11

0

Stručni konsultant Arene bio je pun pohvala za Miloša Milanović

Presuda eksperta za suđenje u derbiju: Bio je odličan i hrabar, svaka mu čast, ali ovo mora da promeni
Miloš Milanović - Copyright MN Press

Bilo je dosta situacija koje su navele navijače i Crvene zvezde i Partizana da reaguju zbog odluka u finalu Kupa Srbije, ali mu je sudijski ekspert dodelio ne samo prelaznu ocenu, već je pohvalio njegovu hrabrost i kriterijum.

Miloš Milanović je mlad sudija, vodio je derbi tako da je dozvolio da se igra rasplamsa, a stručni konsultant Arene Dejan Santrač bio je pun hvale za njega.

- Pustio je da se igra, dao je svoj doprinos za pun razvoj igre, derbi je bio pun tempa. On je preskočio neke duele za koje bi se u Superligi sudili prekršaji, podigao je kriterijum i dao je doprinos da se utakmica razbukta. On je izuzetno dobro pripremljen, razume fudbal, ima dobar pristup suđenju, radi na sebi, nadograđuje se. Moram da istaknem da je imao kvalitetne asistente, pogotovo u Nemanju Petrovića, koji spada u neke od naših najboljih pomoćnih sudija, iskusan, hladnokrvan.

Opšta ocena Santrača je da kada bi se sporni dueli gledali individualno, bili bi faulovi u Superligi, ali…

- To je negde spadalo u taktiku suđenja. Izolovano, ovo je bio prekršaj – rekao je Santrač posle situacije i pitanja da li je nad Pankovim napravljen faul, pa je nastavio:

- Čak i neki prekršaji koje je dosudio bili su slabiji, ali opet to sve spada u taktiku suđenja. Ako treba da mu damo neki dobronamerni savet ili uputimo nekakve kritike, možda i ne treba toliko da se trudi da pruži doprinos kvalitetu utakmice, jer ona može da ode u nekom drugom smeru i da kasnije ne može da je zadrži. I možda kod izricanja disciplinskih mera ljudima u tehničkom prostoru, ali o tome ćemo posle.

Da li je bio faul nad Jojićem u 16. minutu?

- Ovo jeste jedna od onih situacija od kojih se u Superligi očekuje prekršaj, a on je dozvolio razvoj igre. Trudio se da nađe balans. Bilo je ovoga i na drugoj strani, ali verovatno je bolje da se detektuje kada se svira prekršaj, jer se nekad desi da dve-tri ovakve situacije uzastopno odu na jednu stranu i onda bude problem. Sve pohvale za njega, zaista je bio hrabar.

Bilo je povlačenja u duelu Rikarda i Dragovića…

- Videlo se od početka da igrači Zvezde nisu hteli da mu dozvole da se razmaše, posebno je Dragović bio agresivan, ali dobro je Milanović ocenio da nema potrebe za izricanjem disciplinskih mera, nego je pustio te jače duele, pogotovo jer i Rikardo koristi ruke i laktove.

U 34. minutu se desila situacija kada je nad Kangom mogao da se svira faul, posle čega je Dejan Stanković burno reagovao i dobio žuti karton.

- Izolovano, smatram da je bio prekršaj, ali u skladu sa prethodnim situacijama razumem zašto nije. E, sad, ovo je disciplinovanje ljudi iz tehničkog prostora. Manje-više govor tela, ali vidite iz koje daljine je izrekao kaznu. Morao je da priđe bliže i da malo umiri Stankovića, jer je on izrekao meru, a Stanković je nastavio sa nesportskim ponašanjem, tako da je možda mogao da dođe u situaciju da ga Milanović ponovo opomene i isključi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike