Njih dvojica, a 41 gol! Zvezdin tandem snova sad napada duplu krunu posle najdraže titule!

23.05.2022

05:42

0

Autor: 24sedam

Osvojena je peta uzastopna titula, a 33. ukupno

Njih dvojica, a 41 gol! Zvezdin tandem snova sad napada duplu krunu posle najdraže titule!
0MMM2864 - Copyright MN Press

Bez Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, Crvena zvezda se nije mogla zamisliti. Ključni su bili za kreaciju igre ekipe Dejana Stankovića, a zajedno su ove sezone u Superligi dali 41 gol. Katai je postigao 24, pet manje od najboljeg strelca lige, Rikarda Gomeša, a Ivanić 17.

Tako da su odbranu titule u velikoj meri izneli na svojim plećima.

- Zaslužili smo ovo u potpunosti. Imali smo zaostatak od pet bodova, borili smo se, pobedili u derbiju, približili se, čekali kiks večitog rivala i dočekali. Potom smo zadržali našu prednost i prvu poziciju na tabeli, tako je smo potpuno zasluženo šampioni.

Što se tiče inidivudalnog učinka, to nije presudno, bitno je da igramo dobro kao ekipa i pobeđujemo - počeo je Katai koji će sa saigračima u četvrtak imati priliku da odbrani duplu krunu.

Na stadionu "Rajko Mitić" će u četvrtak gostovati Partizan, u finalu Kupa Srbije.

- Verujemo u odbranu "duple krune". Daćemo svoj maksimum u četvrtak i nadam se da ćemo se ponovo radovati - podvukao je Katai, dok je Ivanić imao dvostruki razlog za slavlje. Ostao je prvak Srbije, a uz to je upisao i 150 nastupa u crveno-belom dresu.

 

 

- Fenomenalan je osećaj dobiti dres 150. Ipak, dok sam u Zvezdi i dok sve to traje, kao da nisam ni svestan koliko je to dostignuće. Ponosan sam i biću još ponosniji kad završim karijeru i kad se setim vremena u Zvezdi.

Uradili smo velike stvari u Crvenoj zvezdi, svi mi, pet titula za redom... Kada se okrenemo nazad i završimo karijere moći ćemo da budemo ponosni na ono što smo uradili u Zvezdi. Nije bila laka situacija, imali smo zaostatak od pet bodova i to nije lako stići u Superligi, ali smo mnogo radili na tome i verovali kad su svi sumnjali u nas.

Znali smo da držimo stvari u našim rukama i u svim utakmicama koje su odlučivale pokazali smo da smo pravi šampioni. Zbog toga, ovo mi je najdraža titula do sad - rekao je Ivanić uz pohvale na račun navijača kojih je protiv Voždovca bilo preko 40.000.

- Prelepa atmosfera i voleo bih da je više ovakvih utakmica, da je češće puniji stadion i da ne čekamo proslave titule. Sinoć su zvezdaši došli u velikom broju, svaka im čast. Zovem ih da zajedno slavimo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike