Piksijev saigrač otkrio kako zamalo da napravi najveću pljačku Portugala usred Lisabona

18.05.2022

15:38

0

Autor: 24sedam

Miloš Drizić posle razgovora sa selektorom postao uveren da će rezultat utakmice biti 1:2.

Piksijev saigrač otkrio kako zamalo da napravi najveću pljačku Portugala usred Lisabona
drizić2 - Copyright MN Press

Jedan od najboljih prijatelja i bivši saigrač Dragana Stojkovića Piksija iz niškog Radničkog i Crvene zvezde Miloš Drizić, ispričao je na promociji knjige Nebojše Petrovića nekoliko anegdota o svojim sećanjima na igračke dane sa današnjim selektorom Srbije.

Od svih ispričanih, najbolja mu je bila ona novijeg datuma o danima koji su prethodili velikoj pobedi Srbije nad Portugalom u Lisabonu.

- Nekoliko nedelja pred odlučujuću utakmicu u Lisabonu, spisak putnika nam je bio dugačak. Bilo nas je na početku 18 na njemu, pa se taj broj polako počeo da smanjuje kako se približavao datum utakmice. Na kraju, vidim ja, nema baš mnogo optimista, tako u avionu završimo nas trojica. Noć uoči utakmice došli smo u hotel reprezentacije, malo da porazgovaramo, malo zbog podrške, pričamo sa Piksijem i on nam kaže "igraćemo otvoreno, bekovi Živković i Kostić, nema specijalnih čuvara ni za Ronalda, ni za druge Portugalce, a Mitrović ulazi u drugom poluvremenu i pobeđujemo". Prespavam tu noć, sutra ujutru odmah pošaljem poruku ljudima u stručnom štabu da će biti tačan rezultat 1:2. Gotovo, ubeđen ja u taj rezultat, tražim da se opkladim negde u Lisabonu, da uzmem pare i mesec dana da se ne vraćamo u Beograd. Kvota 70, ja hoću da uplatim 2.000 evra. Nisu mi dali da se kladim, tražili mi neke aplikacije, ali ja pronađem način da odigram nešto drugo.... Uglavnom ostali smo tamo do četvrtka ( meč se igrao u nedelju - prim.a)... Da je prošlo ono klađenje bila bi to najveća pljačka Portugala u njegovoj istoriji - rekao je Miloš Drizić.

MN Press
Miloš Drizić i Savo Milošević

 

Nekadašnji štoper Radničkog prisetio se Piksijevog debija za reprezentaciju 1983. godine.

- Piksi je imao 18 godina. Iza sebe je imao nekoliko utakmica za Radnički, pobedili smo strašan Partizan sa Mocom Vukotićem. Sećam se Ranko Stojić istrčao da boksuje lopru, pa danas priča kako ne treba da se boksuje lopta, a on je tada izbio pravo na volej Piksiju. Drugi gol ja dam, obojica dobijemo poziv od selektora Toze Veselinovića. Dolazila nam je strašna Francuska sa Rošetoom, Žiresom, Tiganom. Tokom nedelje uigravan je tim sa mnom i sa Draganom Manceom, a kad je počelo drugo poluvreme nas dvojica ostali na klupi, a Toza pokaže prstom na Piksija i kaže "ajde, mali, ti ulaziš prvi". Piksi je već tada pokazivao da je reč o velikom talentu i da će biti veliki igrač.

Dvojica prijatelja imali su i mali nesporazum na sceni:

MN Press
Miloš Drizić, Dragan Stojković, Savo Milošević i Dejan Savićević

- Nije lako pričati par minuta o čoveku takve igračke i trenerske karijere o svemu što stane za njegovih 58 godina života....

- 57 - upao je Piksi u reč sa ispravkom, uz gestikulaciju prema starom prijatelju koja je značila "što mi, bre, dodaješ godinu".

- Trošiš polako 58, ali da si ti nama živ i zdrav, tvoja porodica, četvoro unučadi, da sve to što si zamislio za Katar prođe u najboljem redu, pa da obraduješ naciju. Ne moraš zlatnom, bićemo zadovoljni i bronzanom medaljom. Imam opet taj osećaj, uradiće Srbija sa Piksijem tamo nešto veliko.

MN Press
Dragan Stojković Piksi i Nebojša Petrović

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike