Tvorac moderne Borusije napušta klub posle 44 godine: Dortmund se oprašta od transfer majstora Mihaela Corka

14.05.2022

13:13

0

Autor: 24sedam

Čovek koji je doneo klubu blizu pola miliajrde evra svojim pametnim potezima završio karijeru

Tvorac moderne Borusije napušta klub posle 44 godine: Dortmund se oprašta od transfer majstora Mihaela Corka
cork - Copyright Profimedia

Sportski direktor Borusije Dortmund Mihael Cork odlučio je da se povuče iz kluba posle neprekidnih 44 godina rada kao igrač i funkcioner.

Cork će ostati zapamćen kao utemeljitelj moderne Borusije, u kojoj je na zadovoljstvo navijača pokazao kako se vodi pametna transfer politika jednog kluba.

On je uspeo da nametne stil rada u kome se vodilo računa o svakom uloženom evru i strogo se držalo pravila da se jeftino kupi i što skuplje proda.

 

 

 

Računa se da je za vreme Corka na pojačanja potrošeno čak 88.800.000 evra, a da je u klub od prodaje uneto čak 431.250.000 evra.

Najpoznatije kupovine bile su dovođenje Ilkaja Gundgogana iz Nuremberga (5.500.000), Henrika Mkitarijana iz Šahtjora (27 miliona), Pjer-Emerik Obamejanga iz Sent Etjena (13 miliona), Džejdona Sanča iz omladinskog tima Mančester sitija, Matsa Humelsa iz Bajerna za 250.000 evra, Osmana Dembelea iz Rena (35 miliona), Erlinga Halanda iz Salcburga (20 miliona)...

Corka će pamtiti i po sjajnom fudbalskom njuhu kada su bili u pitanju dolasci Roberta Levandovskog, Tomaša Rosickog, Marsija Amorosa, Jana Kolera, Šinđija Kagave, pa angažovanje Jirgena Klopa...

 

 

Cork je doveo Nevena Subotića iz Majnca, kao i Antonija Rukavinu  Miloša Jojića iz Partizana.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike