Najveća transfer zvezda plaćena 60 miliona! Ipak, neće sve pare od Halanda ići Borusiji, ovo je deo koji moraju da prepuste

11.05.2022

11:30

0

Autor: 24sedam

U Nemačku je došao iz Austrije

Najveća transfer zvezda plaćena 60 miliona! Ipak, neće sve pare od Halanda ići Borusiji, ovo je deo koji moraju da prepuste
Tan2021-11-21_152056152_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Mančester siti je potvrdio da se načelno dogovorio sa Borusijom Dortmund o transferu Erlinga Halanda, kao i da će od 1. jula postati novi član premijerligaša sa "Etihada".

Siti će za transfer platiti 60 miliona evra, ali sav novac neće ići na račun nemačkog tima. Borusija će deo morati da prepusti i RB Salcburgu iz kojeg je 21-godišnji norveški napadač došao u Dortmund. Reč je o sumi od 20 miliona.

Kako dalje navode mediji u Engleskoj, prvobitno su Nemci tražili 64 miliona, ali je cena malo umanjena. Podsetimo, bio je najtraženiji fudbaler u poslednje vreme, a zainteresovani su bili i Real Madrid, Bajern i Pari Sen Žermen.

Inače, o dolasku Halanda na "Etihad", upitan je i menadžer "građana" Pep Gvardiola.

- Svi ste dobro upoznati sa situacijom, a ja ne volim da pričam o budućnosti ili sledećoj sezoni. Rečeno mi je i iz Borusije i Sitja da mi nije dozvoljeno da pričam išta sve dok sve bude i ozvaničneno - kazao je Gvardiola čiji se tim trenutno bori za titulu u Premijer ligi.

Sve je u rukama Sitija kojem je jedini takmac Liverpul.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike