Partizan lagano do tri boda protiv Voše: Gol u nadoknadi neće popraviti utisak - nikad bleđi Novosađani u Humskoj

07.05.2022

13:38

0

Autor: 24sedam

Crno-beli dobili prvi od dva meča koje će u roku od pet dana igrati Kupu

Partizan lagano do tri boda protiv Voše: Gol u nadoknadi neće popraviti utisak - nikad bleđi Novosađani u Humskoj
pfc - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana ostvarili su novu pobedu u Superligi, treću protiv Vojvodine u ovoj sezoni, rezultatom 2:1 (2:0). Golove za crno-bele postigli su Nikola Terzić u 4. i Rikardo Gomeš u 41. minutu, dok je Nešković pogodio za Vojvodinu u 90+3. minutu. 

Crno-beli će tako zauzeti čelo tabele dok Crvena zvezda ne odigra večeras svoj meč protiv niškog Radničkog pred svojim navijačima.

Crno-beli su došli i do treće pobede protiv Vojvodine u ovoj sezoni, čime su napravilu za sebe dobru uvertiru u meč koji če odigrati sa istim rivalom u sredu, u polufinalu Kupa Srbije. Sve je bilo završeno već posle četiri minuta igre i taj gol Terzića kao da dotukao i onako slab moral gostiju. Izgledalo je kao da su se od starta prepustili volji crno-belih, da im sami oni odrede način na koji će završiti ovu utakmicu, pa se slobodno može tvrditi da Vojvodina dugo, dugo nije izgledala ovako tužno nego danas u Humskoj.

Rezultat takvog njihovog izdanja bilo je još najmanje četiri gol šanse za crno-bele u prvom delu igre, od čega je Rikardo sam sebi iskreirao 26. pogodak u Superligi za 2:0. U nastavku se slika malo promenila. Vojvodina je izašla agresivnije, ali i dalje bez jasne ideje kako da dođu do gola. Tek u poslednjih tri minuta utakmice došla je šansa Simića i gol Neškovića koji je priznat posle analize u VAR sobi.

Naredni duel istih rivala zakazan je za sredu na istom mestu i tada će pobednik steći pravo da igra u finalu Kupa Srbije protiv boljeg iz meča Crvena zvezda - Novi Pazar.

Ovako se meč razvijao iz minuta u minut

BLOG UŽIVO:

90+3. minut - VAR potvrdio gol rezerviste Neškovića - 2:1!

89. minut - Najbolja šansa za Vojvodinu! Simić prošao po levoj strani i šutirao sa desetak metara pravo u Stevanovića.

83. minut - Žuti karton za Fejsu zbog potezanja za dres Zukića.

81. minut - Marković u šansi da postigne prvi gol u sezoni, neuspešan!

77. minut - Vukčević ponovo u prilici da sa peterca pogodi mrežu Stevanovića i ponovo to loše radi. Nešković je sjajno centrirao sa desnog krila.

73. minut - Iznenadna šansa se ukazala za goste kada je jednom dubinskom loptom pronađen Simić na levom krilu. Iz neobjašnjivih razloga, Miletić je ostao sam na trojici igrača Vojvodine, ali Simićev pokušaj da pronađe dvojicu saigrača u kaznenom završio se u bloku štopera Partizana.

70. minut - Devetak umesto Đorđevića.

65. minut . Ritam je oboren, najviše zbog odluke crno-belih da racionalnije troše snagu u ovom meču. Rikardo je pokušao da ponovo zapali vatru sjajnim dodavanjem do Terzića, ali on nije imao dobro rešenje u nastavku, jer je izabrao dribling umesto šuta. Ušao je Lutovac umesto Miljkovića.

60. minut - Nešković umesto Bastajića. Pre ove izmene u Vojvodini, izašli su Kovačević i Maksimović, a šansu su dobili Topić i Jeličić.

60. minut - Izlaze Natho i Menig, ulaze Jojić i Marković!

51. minut - Jasna je želja igrača Vojvodine da pojačaju agresivnost, pa da nekako poprave bljutav utisak o svom izdanju iz prvog dela igre. Zasad pokušaji ne donose konkretne rezultate, ali je primetno da su dodali malo više snage u svojoj igri. Uprkos tome, crno-beli sve drže pod kontrolom, spustili su malo tempo i sada vrebaju novu šansu ili jednu grešku rivala da dođu do trećeg pogotka na meču.

46. minut - Fejsa umesto Zdjelara, nastavlja se meč!

 

45. minut - Prilika za Miletića, odbrana Rockova za kraj prvog dela igre.

41. minut - Užasna reakcija odbrane Vojvodine i sjajan potez Rikarda. Najbolji strelac Superlige je istračao sam kontru i kada je video da protiv trojice neće moći sam, da mu pomoć sporo pristiže, odlučio je da jednim driblingom u stranu izbaci protivnika iz ravnoteže i potraži drugi ugao gola. Uspeo je u svemu tome, pa Partizan sada vodi sa 2:0.

41. minut - Rikardooo! Gol 2:0!

38. minut - Žuti za Zdjelara, posle serije klizećih startova na sredini terena. Sudija Milanović je smatrao da kapiten Partizana nije mnogo vodio računa o nogama Simića kada je ušao u duel.

34. minut - Rikardo sam ispred Rockova, umesto gola pogađa ga u nezgodno mesto, pa su lekari Vojvodine morali da izađu da ukazuju pomoć.

32. minut - Jevtović iz daljine pravo u Rockova. Vojvodina gotovo da i ne pokušava nešto više da napravi u ovom meču. Prepustili su se protivniku na milost i nemilost i kao da očekuju da im crno-beli odrede kraj.

28. minut - Rikardo u karakterističnom solo-prodoru, "jedan na jedan" protiv Kovačevića. Štoper gostiju krajniujim naporima uspeo je da izbije loptu u korner. Nathov udarac sa ugla završio se faulom jednog od igrača Partizana ispred Rockova.

27. minut - Još jedna lepa akcija i pokušaj Natha na asistenciju Meniga da poveća prednost, ali taj završni šut glavom sa peterca morao je da bude jači.

24. minut - Odlična transformacija Partizana iz odbrane u napad, osvojena lopta je brzo menjala stranu i vlasnika, a zatim je ona stigla do Terzića koji je sa 16 metara ponovo gađao isti ugao kao u 4. minutu, samo što ga sada nije pogodio. Ostaje 1:0 za crno-bele.

20. minut - Kakvo dodavanje Natha ka Rikardu i kako je bila loša reakcija najboljeg strelca Superlige. Izraelac je kroz nekoliko igrača ćušnuo loptu u prazan prostor, Rikardo je sam izašao na Rockova, koji je iz tog duela izašao kao pobednik.

16. minut - Ponovo Vojvodina u akciji. Sada je mladi Vukčević mogao mnogo bolje od onoga što je uradio sa sedam osam metara kada je traljavo šutirao u Stevanovića. Lopta je jedva došla do golmana Partizana.

13. minut - Zapretila je i Vojvodina, preko Bastajića. Njegov udarac sa oko 18 metara završio je za malo pored desne stative gola Nemanje Stevanovića.

8. minut - Urošević se našao u velikoj šansi pred Rockovom, ali izgleda da je zakasnio sa izvlačenjem, pa je pomoćni sudija pokazao da se nalazio u ofsajdu. Pre toga Menig je šutirao posle asistencije Natha.

4. minut - Bila je to odlična akcija koja je pokrenuta sa desnog krila, Rikardo je ostavio loptu Menigu, koji je povukao ka sredini, a onda je se u pravom trenutku oslobodio i ostavio za Terzića, koji je sa leve strane, levom nogom gađao i pogodio suprotni ugao!  

4. minut - Gooool, Terzić 1:0!

1. minut - Počeo je meč!

- Minut ćutanja u spomen na preminulog Ivicu Osima, bivšeg selektora Jugoslavije i trenera  Partizana.

- Poseta na stadionu Partizana izuetno loša, pitanje je da li trenutno ima 1.000 ljudi na tribinama.

Prvi od dva duela Partizana i Vojovidine igra se danas u 14.00 časova u Humskoj. Crno-beli i ovaj meč igraju pod imperativom pobede, jer ih samo pobeda zadržava u trci za Crvenom zvezdom koja ima dva boda prednosti tri kola pre kraja šampionata.

Zbog toga trener Aleksandar Stanojević nije ništa kalkulisao prilikom sastavljanja ekipe za ovaj duel, već na teren izaći trenutno najjači sastav. Na drugoj strani, Vojvodina nema šanse da da se domogne mesta koje vode u Evropu, pa će im utakmica sa istim rivalom u sredu biti daleko važnija od današnje, budući da Kup ostaje jedina njihova nada za izlazak na međunardonu scenu..

Partizan - Vojvodina, 14.00 Arena premium 1

Stadion: Partizana. Sudija: Miloš Milanović

Partizan: Stevanović - Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Terzić, Natho, Menig - Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Vojvodina: Rockov - Lazarević, Kovačević, Stevanović, Đorđević - Maksimović, Bastajić - Vukadinović, Simić, Zukić - Vukčević. Trener. Dragan Radojičić

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike