Zvezdina igra mačke i miša sa Nišlijama: Crveno-beli zatrpali Radnički u prvom, pa zakočili

07.05.2022

16:37

0

Autor: 24sedam

U prethodnom meču bilo je 5:1, uz het-trik Aleksandra Kataija

Zvezdina igra mačke i miša sa Nišlijama: Crveno-beli zatrpali Radnički u prvom, pa zakočili
cz1 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde sačuvali su poziciju lidera Superlige, jer su u meču 35. kola na stadionu "Rajko Mitić" savladali niški Radnički rezultatom 4:1 (3:0). Pogotke za domaće su postigli Kataji u 10. iz penala, Ivanić u 13, Ohi u 23. i 56. minutu, dok je za goste precizan bio Mitrović u 54. minutu.

Zvezda grabi ka novoj tituli, a Radnički sigurno nije bio taj tim koji bi mogao da je spreči da dođe do cilja.

Protivnik je izgledao nezrelo za ozbiljan nivo fudbala i dokaz su dali već u 10. minutu kada je Stanković bez preke potrebe oborio Ohija u kaznenom prostoru i dao sudiji jasan povod da pokaže na belu tačku. Katai je taj "poklon" pretvorio za 1:0.

Posle ovog gola otpora gotovo da nije bilo. Već u 13. minutu semafor je pokazivao 2:0 zbog sjajnog voleja Ivanića, a desete minuta kasnije i Ohi je prekinuo svoj golgeterski post pogotkom za 3:0.

Umesto totalne katastrofe za Radnički, domaći su povukli ručnu! Nije bilo potrebe da zapinju, već su lagano kombinovali vrebajući priliku za novi gol u mreži Dujmovića. Nišlije su u nastavku malo popravile utisak, ali ne toliko da bi im se zaboravio onaj jad iz prvih pola sata kada su delovali kao kadetska ekipa iz svoje omladinske škole.

Dešavanja sa beogradske "Marakane" mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

 

BLOG UŽIVO:

90. minut - Igraće se još 2 minuta nadoknade.

85. minut - Pičini i Falko po desnoj strani pookušavaju da otvore put ka 5. golu na meču za crveno-bele. U tome im pomažu mladi Motika i Stanić, rezervisti igraju kao da je 0:0.

80. minut - Ponovo Mitrović u velikoj prilici! Jovanović je izveo kroner, neko od njegovih saigrača je sa prve stative prosledio taj centaršut na drugu odakle je Mitrović sa dva-tri metra prebacio gol.

75. minut - Prečka, šut Mitrovića, Borjan je imao sreće!

71. minut - Slobodan udarac za Radnički izveo je Pejović, reagovao Borjan, a odbitak od njega Jovanović prebacuje visoko preko gola.

67. minut - Period igre kada je tempo značajno pao u odnosu na prvo poluvreme, pre svega zbog crveno-belih, jer Radnički nije ni postojao u prvom delu meča.

56. minut - Ohiiii 4:1! Asistent je bio mladi Stanić!

54. minut - Radnički smanjuje na 3:1! Mladi Stefan Mitrović je strelac posle asistencije Lazara Jovanovića!

51. minut - Loša Dujmovićeva procena centaršuta ostala je nekažnjena. Katai nije dobro zahvatio loptu glavom, pa su Nišlije srećno prošle posle ove akcije domaćih koja je išla preko levog boka.

46. minut - Nastavlja se meč!

poluvreme

44. minut - Jakam daje svoj prilog ovoj sramotnoj predstavi svoje ekipe. Njegova povratna do Dujmovića presečena je od Ohija, na kraju zvezdaši nisu uspeli da kazne ovu grešku gostiju.

41. minut - Samo je Ohi morao dosad da ima tri gola na svom kontu, a ima svega jedan. Ponovo je propustio priliku da poveća rezultat.

38. minut - Očajni Radnički kao da je došao sa ekipom iz svoje omladinske škole da igra protiv Crvene zvezde. Domaći su vidno spustili gas, inače bi Dujmović još koji put vadio loptu iz mreže, a ne samo u tri navrata.

- Navijači Zvezde postavili posvetu El Fardu Benu koji je u prethodnom kolu postigao 82. gol za crveno-bele čime je dospeo na deseto mesto najboljihj strelaca u istoriji kluba.

FK Crvena zvezda
 

- Pogledajte Gol Ohija za 3:0!

32. minut - Ohiiii, pored stative! Kanga je uputio odličan centaršut sa desne strane, a Norvežanin bez većih problema došao do prostora da skoči i gađa donji desni ugao.

- Pogledajte golove Katajia i Ivanića:

23. minut - Posle skoro 50 dana bez gola, Norvežanin prekida post. Dobio je pas iz dubine od Gajića, samo je proleteo pored svog čuvara i mirno plasirao uz prvu stativu Dujmovićevog gola za 3:0.

22. minut - Ohiiiiii 3:0! Radnički bez otpora, totalni krah gostiju!

22. minut - Aksentijević je podsetio sve na stadionu da je Radnički došao sa profesionalnim fudbalerima a ne sa kadetima da igra meč protiv Crvene zvezde, njegov udarac sa 20 metara završio je iznad prečke.

20. minut - Ponovo je Katai bio u centru pažnjem umalo da treći njegov pokušaj završi iza leđa Dujmovića nakon asistencije Gajića.

13. minut - Goool, Ivanić 2:0. Ben je sa desnog krila pronašao Katajia koji je iz punog trka šutirao, lopta se od golmana Nišlija odbila na volej Ivaniću, koji je to umeo da smesti u mrežu sa desetak metara. 

10. minut - Nikola Stanković je bez preterane potrebe povukao za dres Ohija, pa sudiji nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na belu tačku za crveno-bele.

10. minut - Goool! Katai, precizan 1:0!

8. minut - Penal za Zvezdu! Ohi je oboren!

6. minut - Prema očekivanjima, Zvezda je preuzela od starta kontrolu lopte i prostora. Kruži se oko zone šenaestreca gostiju, traži se rupa njihovom u defanzivnom zidu. Zasad je samo Gajić probao centaršutem sa desne strane da pronađe i jednom je Kataji oprobao udarac.

1. minut - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić"!

Poznati su i sastavi, a glavni sudija biće Milan Stefanović. U VAR sobi biće Momčilo Marković.

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Radnički iz Niša u utakmici 35. kola Superlige Srbije, odnosno u petom kolu plej-ofa. Crveno-beli su i dalje u trci sa Partizanom, i samim tim imaju imperativ pobede.

Inače, ovo je četvrti susret dve ekipe ove sezone i u prethodna tri, svaki put je uspešnija bila ekipa Dejana Stankovića. Prvo je na "Rajku Mitiću" bilo 1:0, zatim je u Kupu o prolasku dalje odlučeno posle penala (pre toga 0:0), da bi nedavno na "Čairu" bilo čak 5:1. Aleksandar Katai je dao čak tri gola.

Zbog svega navedenog, domaćin u ovaj duel ulazi kao favorit, ali će to morati da dokaže i na terenu. Jer i Radnički želi do novih bodova, u borbi za četrvto mesto koje će najverovatnije doneti plasman u Evropu, tako da ni ekipa Radoslava Bataka nije bez motiva.

Crvena zvezda - Radnički Niš, 17.00 Arena Sport Premium 1

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Milan Stefanović

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben, Katai, Ivanić - Ohi. Trener: Dejan Stanković.

Radnički: Dujmović - Aksentijević, Jamkam, Pejović, Stanković - Ćirković, Bjeličić - Mesarović, Tomić, Štulić - Mitrović. Trener: Radoslav Batak.

Superliga, 35. kolo (5. kolo plej-ofa)

Petak:

TSC - Napredak 2:0 (0:0)

(Mirčevski 57, Banjac 59)

Subota:

Partizan - Vojvodina 2:1 (2:0)

(Terzić 4, Gomeš 41 - Nešković 90+3)

Crvena zvezda - Radnički Niš

Ponedeljak:

17.30 Čukarički - Voždovac

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Superliga, 35. kolo (5. kolo plej-auta)

Subota:

19.00 Metalac - Novi Pazar

Nedelja:

15.00 Radnički 1923 - Proleter

17.00 Spartak - Kolubara

19.05  Mladost - Radnik

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike