Rajole više nema! Kako će odlazak najmoćnijeg uticati na transfere mega zvezda koje je zastupao?

30.04.2022

14:51

0

Bio je menadžer igračima koji bi ovog leta mogli da budu "bombe"

Rajole više nema! Kako će odlazak najmoćnijeg uticati na transfere mega zvezda koje je zastupao?
mino raiola - Copyright Profimedia

Šokantna smrt Mina Rajole potpuno je skamenila svet fudbala. U januaru je javljeno da ima neku misterioznu bolest, da je operisan, ali ovo zaista niko nije očekivao. Pre nekoliko dana, objavljeno je da je preminuo, ali je veoma brzo sve demantovano.

Ipak, sada je nažalost i stigla potvrda, od porodice.

Ipak, Rajola je pre svega bio poznat kao fudbalski menadžer, najpoznatiji i najpopularniji na svetu i uz Žorža Mendeša svakako najmoćniji. Samim tim, sada ostaje da se vidi šta će se desiti sa njegovim "štićenicima", odnosno kako će na njihove karijere i transfere uticati prerana smrt Rajole koji je poslom agenta počeo da se bavi u Holandiji.

Njegovi klijenti su brojni i zvučni i spadaju u neke od najvećih zvezda fudbala. A nekima od njih ističu ugovori, a za neke se očekivalo da budu učesnici najvećih "blokbaster" transfera ovog leta.

Da krenemo redom. Polu Pogbi ovog leta ističe ugovor sa Mančester junajtedom i njegova buduća destinacija je bila predmet velikih spekulacija. Nuđen je Real Madridu, gde ga je hteo Zinedin Zidan, ali Karlo Anćeloti navodno nije toliko zainteresovan. Bilo je navodno kontakta i sa Mančester sitijem, a blisko je povezivan i sa Juventusom i Pari Sen Žermenom.

Očekivali se da će Rajolin uticaj doneti konačnu prevagu, ali je Pogba sada na vetrometini.

Tu je i Erling Haland, uz Kilijana Mbapea sigurno najtraženiji evropski igrač u Evropi. Njemu ugovor sa Borusijom Dortmund ističe 2024. godine, ali čuvena klauzula ga oslobađa ovog leta uz obeštećenje koje nije van dometa najvećima. Barselona je javno rekla "ne", Real Madrid je u igri, a u poslednje vreme se pominje čak i Bajern Minhen.

Među tim "teškašima" se Rajolin glas uvek slušao, a savet koji bi dao Halandu svakako je neprocenjiv.

Zna se i da Inter hoće da proda Stefana de Fraja i dobro zaradi na njemu. Koliko se zna, ne postoji dogovor ni sa jednim klubom, ali je Čelsi vrlo zainteresovan.

Tu je, naravno, i Zlatan Ibrahimović, koji ima ugovor sa Milanom do kraja sezone i sa kojima je na dobrom putu da osvoji titulu. On ima 41 godinu, mada je često govorio da će igrati dok god može da se kreće.

Od zvučnijih imena, tu su Matejs de Liht (Juventus), Đanluiđi Donaruma (PSŽ), Marko Verati (PSŽ), koji imaju makar još dve godine ugovora sa svojim klubovima, osim Donarume, koji je obavezan do 2026.

Naravno, tu su i poznata imena kao što su Mario Baloteli, Roberto Insinje, Blez Matuidi, Imanuel Ferai, Henrih Mhitarjan i drugi čiji transferi trenutno nisu toliko u centru pažnje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike