Mitrović ulazi u istoriju fudbala u zemlji kolevke ovog sporta! Srbin na pragu rekorda za koji su mislili da nikada neće biti srušen!

23.04.2022

09:37

0

Sjajni napadač na pragu velikog podviga

Mitrović ulazi u istoriju fudbala u zemlji kolevke ovog sporta! Srbin na pragu rekorda za koji su mislili da nikada neće biti srušen!
Tan2022-4-19_235135618_0 - Copyright Tanjug/Adam Davy/PA via AP

Prošle sezone je oduševio sve na Ostrvu i kada su mislili da je dostigao svoj limit, Aleksandar Mitrović je pokazao da granice ne postoje. Tekuće sezone igra najbolje u dosadašnjoj karijeri i već je stigao da obori brojne rekorde, ali i vrati Fulam u Premijer ligu.

U jednoj sezoni i to četiri utakmice pre kraja, stigao je do brojke od 40 golova, ali ima dovoljno vremena da učini svoju karijeru bogatijom.

Srpski napadač je blizu još dva istorijska rekorda.

Naime, na pragu je da obori rekord po broju golova u engleskom drugoligaškom fudbalu. Gaj Vitingem u jednoj sezoni postigao 42, a aukoliko gledamo po učinkovitosti Mitrovića, ovaj rekord ne bi trebalo da bude problematičan.

Takođe, najviše golova u jednoj sezoni u engleskom fudbalu posle Drugog svetskog rata postigla je legenda Šefild Venzdeja, Derek Duli, a srpski golgeter sada je na pragu nove istorije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike