Lautaro upropastio Lazetićev debi u dresu Milana! Inter ide po trofej Kupa Italije! (VIDEO)

19.04.2022

21:20

1

Autor: 24sedam

„Neroazuri“ slavili u milanskom derbiju

Lautaro upropastio Lazetićev debi u dresu Milana! Inter ide po trofej Kupa Italije! (VIDEO)
Tan2022-4-19_23753545_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Fudbaleri Intera plasirali su se u finale Kupa Italije, pošto su u revanš meču bili bolji od Milana (3:0) i za trofej će se boriti protiv pobednika meča Juventus - Fiorentina. Prvi meč koji je odigran početkom marta kada su "rosoneri" bili domaćini, završen je 0:0.

Početak utakmice nije mogao bolje da počne za "neuroazure", koji su prelepim volejom Argentinca Lautara Martineza, na asistenciju Darmijana, poveli već u četvrtom minutu.

Milan je bio konkretniji u nastavku i imao izglednije šanse preko Salemakersa i Leaa, koji je u dva navrata ugrozio gol Handanovića, ali je izjednačenje izostalo.

Na drugoj strani, Inter je strpljivo čekao priliku i u finišu prvog dela igre kaznio gradskog rivala za promašaje. Korea je poslao loptu u prostor, Tomori je zakasnio, a sve je to odlično ispratio Argentinac koji je u nastavku akcije znalački prevario istrčalog golmana - 2:0.

Drugo poluvreme donelo je ofanzivniju igru Milana, koji je u 68. minutu preko Benasera postigao gol, ali je pogodak posle reakcije VAR-a poništen zbog ofsajda. Dobru priliku za "rosonere" imao je i Žiru kada je sa 17 metara pokušao iz slobodnog udarca, ali je bio neprecizan.

U poslednjih 15ak minuta susreta, gosti su klonuli, a pad koncetrancije rivala iskoristio je Gosens, koji je posle lepe asistencije Brozovića po levom boku, postavio konačnih 3-0.

Stefano Pioli je u finišu utakmice dao šansu i srpskom fudbaleru Marku Lazetiću, koji je upisao svoj debitantski nastup za Milan.

U drugom polufinalu Kupa Juventus će sutra na svom terenu dočekati Fiorentinu, a taj meč možete pratiti u direktnom prenosu na TV ARena 1 Premium.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike