Tedić otkrio zašto je završio u bolnici, pa poručio: Sve ovo je velika sreća u nesreći

25.12.2020

16:34 >> 16:43

0

Autor: N. St.

Mladi srpski fudbaler pričao o dešavanjima na terenu i van njega

Tedić otkrio zašto je završio u bolnici, pa poručio: Sve ovo je velika sreća u nesreći
Copyright Profimedia/Raymond Smit/Orange Pictures

Fortuna nije uz mladog srpskog fudbalera ove sezone. Bivši fudbaler Čukaričkog Slobodan Tedić baš nema sreće. Posle oporavka od druge povrede zgloba u dresu Cvolea, gde igra kao pozajmljen igrač iz Mančester sitija, usledio je novi veliki maler.

Na gostovanju Emenu je već u 16. minutu morao van terena. Prvobitno je delovalo da je u pitanju udarac u predelu rebara. Međutim, posle dodatnih pregleda je ustanovljeno da postoje problemi sa plućima i zadržan je u bolnici.

Pročitajte još:

– Otišao sam samo na snimanje, a morali su da me zadrže u bolnici. Imao sam cev u plućima, koje su mi punili kiseonikom, da bih mogao lakše da dišem. U četvrtak popodne sam već disao bez te cevi, a evo pre sat vremena su me pustili na kućno lečenje – rekao je Tedić za sajt Čukaričkog u petak, nešto posle podneva.

Otkrio je šta se dešavalo u bolnici.

– Kazali su mi da korona nije dobro zalečena, a tada sam imao upalu pluća. Očigledno je da sam vukao sve to nekolio meseci, gubio sam kiseonik, dok me nije preseklo na utakmici. Bukvalno sam samo pao. Probao sam i da nastavim da igram, ali zaista nisam bio u stanju. Sada je sve dobro, možda je i najbolje ispalo baš ovako, sada znam o čemu se radi. Mislili su svi prvo da je rebro stradalo, ali sam sve vreme teže disao, stvarno me je bolelo. Prvobitna je procena da me očekuje pauza između četiri i šest nedelja.

Plan je bio da tokom praznika dođe u Srbiju, situacija se znatno promenila posle novih dešavanja.

– Sve ovo je bila jedna velika sreća u nerseći. Ponavljam, sve je dobro ispalo, kako je moglo da bude. Čak su mi lekari kazali da bi bilo izuzetno opasno da sam u ovakvom stanju ušao u avion, da bi moglo vrlo loše po mene da se završi. Dobio sam ujedno i zabranu letenja u trajanju od tri meseca.

Maleri ga baš prate u Holandiji.

– Imao sam nekoliko pehova, dva puta sam povredio zglob, oporavljao se, zaigrao, i opet neki maler. Na kraju, ova situacija sa plućima… Krivo mi je, holandska liga je zaista dobra, kao što su svi i pričali odlična za razvoj mladih igrača. Dobro, život u Holandiji je sasvim drugačiji nego u Srbiji, malo je teže navići se na to, nigde nije kao kod nas – osmehnuo se Tedić.

Visoki napadač je na kraju otkrio da pomno prati dešavanja u nekadašnjem klubu.

– Pratim Čuku, gledam utakmice kad god mi to vreme dozvoljava. Pred svaki karantin sam u kontaktu sa bivšim saigračima. I oni su me svi zvali, svi su mi iz kluba pružili podršku, zahvalan sam im na tome. Odlično igraju ove sezone, na poziciji su koja verovatno vodi u Eropu, nadam se da će na kraju uspeti da se izbore za to. Krivo mi je što su ispali iz Kupa Srbije, ali sada im ostaje da se koncentrišu na prvenstvo i da ostvare cilj, jer klub kao Čukarički zaslužuje da se svake godine takmiči u Evropi – zaključio je Tedić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike