Real preživeo Inter: Zbog Rodriga i Vinisijusa, Jović će biti zaboravljen

03.11.2020

22:01 >> 22:46

0

Španski gigant poveo, pa dozvolio Italijanima da izjednače, da bi mladi Brazilci doneli tri boda u 80. minutu

Real preživeo Inter: Zbog Rodriga i Vinisijusa, Jović će biti zaboravljen
Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Susret dva evropska velikana na madridskom “Alfredu di Stefanu” završio se pobedom madridskog. Real je uz mnogo sreće uspeo da ostvari prvu pobedu u Ligi šampiona, savladavši Inter rezultatom 3:2 (2:1). Golove su postigli Benzema u 25, Ramos u 33 i Rodrigo u 80. minutu za “kraljevski klub”, dok su za goste bili precizni Lautaro Martinez u 35. i Perišić u 68. minutu. Luka Jović nije dobio priliku da zaigra i kako se trenutno razvija forma kod Azara, i Brazilaca Vinisijusa i Rodriga, šansa da bude saigrač Benzemi u napadu je sve manja.

 

Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Nikolić postavio “bunker” u stilu Simeonea: Lokomotiva odolela Atletiku u Moskvi

Sudar dva različita koncepta igre, Zidanov napadački i Konteov “italijanski stil”, prošao je bolje za Madriđane, ali i da je bilo drugačije ne bi bilo nepravedno i nezasluženo. Gosti su suprotno svim očekivanjima delovali otresito, napadački potentno, pa su čak i posle 2:2 pokazali želju da se bore za pobedu i tri boda. Ipak, tokom prvog poluvremena na promenu taktike ih je naterao domaćin sa dva brza gola Benzeme i kapitena Ramosa, koji se 100. put u Realovom dresu upisao u strelce. Kada se već mislilo da će se derbi pretvoriti u igru mačke i miša, probudio se Inter. Prvo je Lautaro smanjio na 2:1 i tako najavio još ofanzivniji Inter u nastavku meča.

Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Kako se drugo poluvreme primicalo sredini tako je sve jasnije bilo da će napadi Intera doneti rezultatski egal. Sjajni Perišić je incijativu uspeo da pretvori u izjednačenje, a kasnije u nekoliko kontranapada Real je samo čudo sačuvalo od minusa i totalnog preokreta.

kada se mislilo da će iskustvo oba tima učiniti kraj nezanimljivim, jer prema prikazanom podela bodova je morala da zadovolji sve aktere, dogodila se konta preko levog krila. Proradila je brazilska veza između Vinisijusa i Rodriga, koji je dočekao centaršut zemljaka i sa ivice kaznenog pogodio gornji levi ugao gola Handanovića za konačnih 3:2.

Jedan od bizarnijih žutih kartona, ali to je Luis Suarez (foto)

Oba srpska reprezentativca, Luka Jović i Aleksandar Kolarov odgledali su meč sa klupe za rezervne igrače. U gostujućem timu u konkurenciji je bio i mladi golman Filip Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike