Klop opet ima strašan Liverpul, het-trik Dioga Žote: Bajern školovao Salcburg, a Porto prejak za Marsej

03.11.2020

22:21 >> 23:23

0

U trećem kolu Lige šampiona nije bilo iznenađenja

Klop opet ima strašan Liverpul, het-trik Dioga Žote: Bajern školovao Salcburg, a Porto prejak za Marsej
Copyright Tanjug/Stefano Nicoli/LaPresse via AP

Liverpul je ponovo strašan! Nije važno previše Jirgenu Klopu da li igra sa prvom, drugom ili trećom postavom štopera, da li su u timu Matip, Van Dajk ili 19-godišnji Vilijams… Svejedno je Nemcu, jer vezni red funkcioniše ko sat, a napad ponovo ima instikt pravog fudbalskog predatora sa Portugalcem Diogom Žotom pored Sadio Manea i Moa Salaha, pa protivnik kao što je odlična Atalanta i ne stigne da dovede u neko ozbiljnije iskušenje defanzivnu liniju ispred Alisona Bekera.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Meč u Bergamu bio je gotov što se pobednika tiče već posle pola sata, kada je Žota na svom golterskom kontu imao dva upisana pogotka. Do kraja meča pala su još tri gola, pa su fudbaleri aktuelnog engleskog šampiona naneli Atalanti pravu katastrofu na njenom terenu – 0:5. Ovaj duel će posebno ostati u dugom sećanju Žoti zbog prvog het-trika od dolaska u Liverpul iz Vulverhemptona.

Pročitajte još: Ispraćaj na operaciju: Maradona je za Argentince Bog, a ovaj video to i dokazuje

U Midtjilandu, istoimeni predstavnik Danske, osetio je bes Ajaksa.  Holanđani su očigledno bili željni revanša na terenu za sve što su njihovi fudbaleri doživeli od strane danske administracije prilikom dolaska na utakmicu, pa su preko Dušana Tadića kao asistenta i strelca Brazilca Antonija došli do vođstva u 1. minutu utakmice. Furiozni početak gostiju nije ipak ubio volju domaćima. Tadić je u 13. minutu pogodio za 0:2 prilikom kratkog dodavanja kod indirektnog udarca sa pet metara od danskog gola, ali je odgovor Danaca došao tri munuta kasnije preko Drejera.  Ispostavilo se da je to bilo sve od ova dva tima, iako je VAR morao da interveniše i poništi pogodak Ajaksa u drugom poluvremenu.

GRUPA A
Lokomotiva Moskova – Atletiko Madrid 1:1
Salcburg – Bajern 2:6
Tabela: Bajern 9, Atletiko Madrid 4, Lokomotiva 2, Salcburg 1

GRUPA B
Šahtjor – Borusija Mehnehgladbah 0:6
Real Madrid – Inter 3:2
Tabela: Borusija Menhengladbah 5, Šahtjor 4, Real Madrid 4, Inter 2

GRUPA C
Porto – Olimpik Marselj 3:0
Mančester siti – Olimpijakos 3:
Tabela: Mančester siti 9, Porto 6, Olimpijakos 3, Olimpik Marselj

GRUPA D
Atalanta – Liverpul 0:5
Mitjeland – Ajaks 1:2
Tabela: Liverpul 9, Ajaks 4, Atalanta 4, Mitjiland.

Kako je počela utakmica u Salcburgu niko nije mogao da predvidi da će austrijski prvak doživeti pravi brodolom u duelu sa Bajernom. Poveli su domaći preko Beriše, da bi usledilo izjednačenje Levandovskog, pa autogol koji je Bavarcima pred odlazak na odmor garantovao mirniji nastavak meča. Ipak Okugava je iz jednog od retkih napada poravnao na 2:2 i to kao da je razljutilo aktuelne vladare kontinenta. Mašina se upalila u 79. minutu i do kraja se nije gasila, ali je usput četiri puta za desetak minuta stavljala odbranu golmana Cicana Stankovića u mat pozicije – na kraju semafor je pokazao 2:6.

Tanjug/AP Photo/Andreas Schaad

Po matrici meča u Salcburgu odigrao se duel u Mančesteru. “Građani” su poveli protiv Olimpijakosa, pa su onda odugovlačili sa završnim udarcem sve dok rezervisti Gabrijel Žezus i Žoao Kanselo nisu preuzeli odgovornost za rezultat – 0:3. U grčkom timu nastupio je Lazar Ranđelović do kraja prvog poluvremena.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Porto je sa mnogo repeskta odigrao meč protiv Olimpika iz Marseja, iako se verovalo da će posle Mareginog gola u 4. minutu imati lak posao do tri boda. Odgovor gostiju usledio je šest minuta kasnije. Penal je izveo Dimitri Paje, ali je njegov udarac podsetio više na ragbi pretvaranje nego na pokušaj da se savlada protivnički golman, pa je ovaj detalj značajno uticao na dalju motivaciju igrača francuske ekipe. Kod gostiju nije bilo u timu Nemanje Radonjića.

Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Dancima nije prošla igra s Tadićem, Srbin je spremio “surov” odgovor (video)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike