"Srbija je Brazil istoka, biće najteži protivnik" - hvalospevi na račun srpskih igrača stiže sa drugog kraja sveta

11.04.2022

15:54

0

Rival ima samo reči hvale

"Srbija je Brazil istoka, biće najteži protivnik" - hvalospevi na račun srpskih igrača stiže sa drugog kraja sveta
20211114mmSrbija - Copyright MN Press

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru privukao je ogromnu pažnju javnosti, pa se i dalje govori o sastavu grupa.

Srbija je voljom žreba u grupi sa Kamerunom, Švajcarskom i Brazilom, a tamošnji mediji i dalje aktivno prate i analiziraju rivale.

Brazilski Folja de Sao Paulo, objavio je tekst pod nazivom "Srbija: Brazil istoka Evrope“, te su naveli da će im naš nacionalni tim zadati najviše problema.

- Poznati po tehnički doteranom stilu igre, sa zvezdama koje igraju u najjačim evropskim klubovima, Srbi su spremni da odbrane nadimak ’Brazil evropskog istoka’, kako su ih već nazivali u prošlosti - navodi se na početku teksta, te su potom nahvalili pojedince:

Dušan Vlahović je "mladi napadač koji predstavlja novu generaciju tima čiju igru karakteriše ofanzivni fudbal i fizička snaga“, a uz "igrača za kojeg je Juventus platio 81 milion evra, što je bio rekord tog prelaznog roka“, jedna od glavnih uzdanica Srbije je i Dušan Tadić.

"Tadić je odigrao ključnu ulogu u kvalifikacijama, budući da je upravo on otvorio put ka pobedi protiv Portugala, zabivši za 2:1“.

A zatim su se osvrnulio Aleksandru Mitroviću.

"On je bio artiljerac grupa A, sa zabijenih osam golova, što je dva više od Kristijana Ronalda, koji je zabio šest. U kvalifikacijama, Mitrović je zabio manje golova samo od Poljaka Levandovskog (9) te Engleza Herija Kejna i Holanđana Memfisa Depaja, koji su zabili po 12 golova“.

"Činjenica da srpske zvezde igraju u velikim evropskim klubovima nije iznenađenje. Trenutni spisak ne uključuje nijednog igrača koji igra za neki srpski tim, budući da lokalni fudbal pamti i bolje dane“, navodi se u tekstu brazilskog dnevnog lista.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike