VAR zakazao zbog FSS, a na Terazijama muk! Niko da objasni zašto im sistem treći put pada

11.04.2022

15:41

0

Autor: 24sedam

Nove tehnologije samo u Srbiju pokazuju slabost

VAR zakazao zbog FSS, a na Terazijama muk! Niko da objasni zašto im sistem treći put pada
var2 - Copyright MN Press

Prizivali smo VAR godinama, radovali se njegovoj punoj primeni na terenima Superlige i kada smo ga ove sezone konačno dobili, postao je problem i razlog još jačeg razdora između navijača dva najveća kluba u zemlji, Crvene zvezde i Partizana.

Sistem nije funkcionisao na utakmicama Zvezde i Čukaričkog, pa Partizana i TSC, da bi istu slabost VAR pokazao i juče na meču crveno-belih i Radničkog iz Kragujevca na stadionu "Rajko Mitić". Dakle, tri puta je tehnika zakazala kada su se igrale utakmice večitih i stalno isti kvar je bio u pitanju!

MN Press
 

Reč je o delu sistema koji se odnosi na komunikaciju između sudija na terenu sa kolegama u VAR sobi i ova veza obavlja se zahvaljujući tehnologiji kompanije "Vokero". Taj deo funkcionisanja VAR sistema nalazi se isključivo u nadležnosti Fudbalskog saveza Srbije, za razliku od ostalih audio i video signala o kojima vodi računa TV Arena Sport. 

Kako 24sedam saznaje juče je pre početka prenosa utakmice sa "Rajka Mitića" normalno funkcionisala veza VAR sobe i Arene Sport kao tehničke podrške, jer su se sudije iz Stare Pazove čule na njihovom programskom monitoru koji služi za test, ali ta komunikacija nije mogla da se implementira u sudijskom "Vokeru". Zato glavni arbitar Danilo Nikolić nije mogao da dobije pomoć od kolege Đorđa Maksimovića u Staroj Pazovi i zbog toga je utakmica odigrana bez pomoći VAR tehnologije.

Zbog učestalosti smetnji FSS je morao odavno da zatraži podršku i rešenje od provajdera opreme, ali iz nekog nepoznatog razloga to se nije dogodilo, niti su na Terazijama pokazali dobru volju da javnosti objasne šta je uzrok.

BONUS VIDEO:


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike