Kakvu je šansu Milan samo propustio! Mihina Bolonja odolela, Napoli je samo na bod razlike, a ni Inter nije daleko

04.04.2022

20:48

0

Autor: 24sedam

U narednom kolu gostovaće Torinu

Kakvu je šansu Milan samo propustio! Mihina Bolonja odolela, Napoli je samo na bod razlike, a ni Inter nije daleko
Tan2022-4-4_222350915_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Fudbaleri Milana su imali idealnu priliku da osvoje nove bodove u borbi za titulu, ali je nisu iskoristili. U meču 31. kola Serije A ekipa Stefana Piolija kome je ovo bila 100. utakmica na klupi crveno-crnih u italijanskom šampionatu, ugostila je Bolonju, ali je rezultat bio 0:0.

Sada su "rosoneri" i dalje prvi na tabeli, ali sa samo bodom više od Napolija koji ima 66. Inter koji brani titulu je na 63, ali ima i utakmicu manje. 

Duel u Milanu je počeo uz poruku podrške Siniši Mihajloviću koji iz već dobro poznatih zdravstvenih razloga nije mogao da vodi ekipu. Umesto njega na klupi je bio pomoćnik i kum Miroslav Tanjga.

Napadao je Milan, ali i propuštao prilike. Naravno, gosti su se branili i uspeli da se odbrane. Od 70. minuta, Pioli je krenuo da menja. Uveo je Zlatana Ibrahimovića umesto Olivijea Žirua, Frenka Kesija umesto Ismaela Benasera, Alesandra Florencija umesto Davidea Kalabrije, ali ni to nije donelo rezultat.

Šanse su odlazile u nepovrat, pa je Lukaš Skorupski ostao nesavladan. Poljak je imao sedam odbrana, a bilo je nekoliko posebno važnih. Na primer kada je u završnici prvog poluvremena zaustavio pokušaj Žirua, ili u sudijskog nadoknadi osujjetio "već viđen" gol Anta Rebića koji je šansu dobio na početku drugog poluvremena.

Domaćin je ka golu šutirao čak 33 puta, a od toga baš sedam je bilo u okvir gola.

Dakle, mnogo veći bod pripao je Bolonji koja je odolela posle skoro 100 minuta. Nakon poslednje utakmice ovog kola nalazi se na 12. mestu, sa 34 boda.

Duel je takođe obeležio i zavoj na glavi Ibrahimovića. Posle sudara sa Garijem Medelom, švedskom napadaču je pukla arkada, pa mu je zbog krvi ukazana i pomoć. Isto je prošao i Čileanac, sa povezom na glavi.

U narednom kolu igraće Torino i Milan, odnosno Bolonja i Sampdorija.

Posle toga, "rosonere" čekaju i dueli sa Đenovom, Laciom, Fiorentinom, Veronom, Atalantom i Sasuolom. Takođe imaju i revanš polufinala Kupa Italije, sa Interom. U prvom meču je bilo 0:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike