Katar doneo rigorozna pravila: U zemlju možete ući samo sa kartom za Mundijal!

04.04.2022

15:12

0

Razlog su smeštajni kapaciteti, ali i izbegavanje nereda

Katar doneo rigorozna pravila: U zemlju možete ući samo sa kartom za Mundijal!
Tan2022-3-31_182556350_3 - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Nakon nedavnog žreba za Svetsko prvenstvo u Kataru, objavljena su i pojedina pravila oko samog takmičenja, pa je tako poznato i pod kojim uslovima je moguće ući u Katar i na kojim stadionima će se igrati mečevi.

Ukoliko ste na listi putnika u Katar, ali ne sa ciljem i željom da pratite Mundijal, odustanite od putovanja u ovu zemlju za vreme Svetskog prvenstva, koje će se održati od 21. novembra, do 18. decembra.

Kako su zvaničnici objavili, ulazak u Katar u tom periodu biće moguć samo sa kartom za ulaznice. Organizatori su kao glavni razlog naveli nedovoljan broj smeštajnih kapaciteta u ponudi za goste i navijače za period trajanja Svetskog prvenstva.

Pa da biste izbegli da budete zaustavljeni na aerodromu ili na drugim graničnim prelazima sa Katarom, na vreme promenite datum putovanja.

Organizator se na to odlučio jer je u pitanju zemlja od tri miliona stanovnika, te poseduju slabije smeštajne kapacitete, da bi vrlo teško mogli da budu dovoljni za sve koji tih dana budu želeli da uđu u zemlju.

Takođe, želeli su i da izbegnu scenario sa finala minulog Evropskog prvenstva na "Vembliju", kada su strani navijači pravili velike nerede, kako na stadione, tako i po ulicama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike