Samo ne Srbi! Švajcarci se zbog dvoglavog orla Džake i Šaćirija plaše susreta sa Srbijom

01.04.2022

10:53

0

Žreb za Svetsko prvenstvo će se održati danas od 18 sati

Samo ne Srbi! Švajcarci se zbog dvoglavog orla Džake i Šaćirija plaše susreta sa Srbijom
Granit Džaka - Copyright Profimedia

I dok svi jedva čekaju početak žreba za  Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru, vlada velika euforija, a jedna reprezentacija nije baš najbolje volje, te je predtavnik medija Švajcarske istakao - Samo ne Srbi!

Tačnije, novinar švajcarskog "Blika" Andreas Beni, prilikom najave žreba, koji je zakazan za petak popodne, od 18 sati, naveo je da ne bi voleo da se ta selekcija nađe u istoj grupi sa Srbijom, kao što je to bilo u Rusiji pre četiri godine.

- Molim vas, samo ne Srbi - rekao je Beni.

Jasno je da ima reči o politici, odnosno pojedini fudbaleri Švajcarske, rođeni su na Kosovu i Metohiji, te je u prethodnim susretima bilo i određenih provokacija.

- Još od slučaja iz 2018. godine iz Kalinjingrada i Svetskog prvenstva, kada su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, naši igrači poreklom sa Kosova, neprijateljski provocirali dvoglavim orlom posle njihova dva gola za 2:1. Takve nacionalističke poruke na utakmici nikome nisu potrebne. I sam Katar, kao mesto održavanja, je toliko politički okaljan da vam ne treba nikakva druga rasprava na tu temu - dodao je Beni.

Međutim, da li će se Srbija i Švajcarska naći u istoj grupi, puka je sreća, s obzirom na to da su oba tima u različitim šeširima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike