"Orlovi" arhivirali Mađare! Uglas kažu: Sada nas čeka mnogo ozbiljniji zadatak!

26.03.2022

12:17

0

Autor: 24sedam

U Budimpešti je bilo 1:0 za naše nacionalni tim

"Orlovi" arhivirali Mađare! Uglas kažu: Sada nas čeka mnogo ozbiljniji zadatak!
0MET4179 - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije je u četvrtak pobedila Mađarsku u Budimpešti, a za utorak je planirana nova prijateljska utakmica. Ovog puta, selekciju koju predvodi Dragan Stojković Piksi u Kopenhagenu će dočekati Danci.

"Orlovi" će ka severu Evrope krenuti u nedelju, u prepodnevnim časovima.

- Dobro je što smo u Budimpešti zabeležili pobedu jer je bilo važno da nastavimo pobednički niz iz kvalifikacija i da sačuvamo odličnu atmosferu u reprezentaciji. Možda smo dopustili protivniku dve-tri šanse više nego što smo planirali, ali se na kraju sve lepo završilo. Imali smo priliku da dođemo i do ubedljivijeg trijumfa. Ne treba zaboraviti da smo igrali protiv ekipe koja je takođe ostavila sjajan utisak na Evropskom prvenstvu prošle godine. Možemo da budemo zadovoljni.

MN Press
 

Sada nas očekuje još ozbiljniji zadatak, jer Danci igraju izuzetno kvalitetan fudbal. Biće teško u Kopenhagenu, ali nećemo odustajati od našeg stila igre i verujem u pozitivan ishod utakmice. U Budimpešti nismo primili gol i to takođe uliva dodatnu dozu samopouzdanja. Vanja Milinković-Savić je bio na visini zadatka. Imamo golmane koji se dobro služe nogama i to je vrlo važno.

Nama iz poslednje linije je mnogo lakše kada iza sebe imamo čuvare mreže koji su smireni sa loptom, koji izlaze i učestvuju u začetku akcije, koji pričaju… To nam daje sigurnost. Golmani koje imamo na raspolaganju zaista rade odličan posao u reprezentaciji - kazao je štoper Miloš Veljković, a sličnog mišljenja je i vezni igrač Srbije i Torina, Saša Lukić.

- Reč je o mečevima prijateljskog karaktera, što nikako ne umanjuje našu želju za pobedom. To se videlo i u Budimpešti, gde smo odigrali mudro i disciplinovano, pokazavši još jednom da smo zasluženo izborili plasman na Svetsko prvenstvo. Iako nije bilo rezultatskog značaja, utakmica je bila zanimljiva. Publika je videla lepe akcije, bilo je šansi pred oba gola i bitno je da smo nastavili sa serijom pobeda.

MN Press
 

Očekuje nas sada još jedna odlična provera u Kopenhagenu. Danska ima sjajnu ekipu, što su i dokazali plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva i fenomenalnim partijama u kvalifikacijama za Katar. Imamo sasvim dovoljno vremena da odmorimo i da se pripremimo za novo iskušenje. Iz utakmice u utakmicu delujemo sve sigurnije, igramo sve bolje i tako će biti i u Kopenhagenu. Jedva čekamo da se nadigravamo sa vrlo kvalitetnim protivnikom i da pokažemo kvalitet koji nas je krasio tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo - rekao je Lukić.

Kao i Srbija, i Danska je obezbedila plasman na Mundijal u Kataru, pa su termine kada neke selekcije igraju mečeve baraža iskoristili za testove. Duel u Kopenhagenu će početi u 18 časova.

Podsetimo, žreb za Svetsko prvenstvo je zakazan za 1. april.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike