Navijač Evertona skupo platio divljanje! Pogodio je igrače Vile, osuđen je na zatvor, a neće smeti ni na stadion dugo, dugo!

24.03.2022

19:33

0

Autor: 24sedam

Advokatica je rekla da se njen klijent dnah pokajao

Navijač Evertona skupo platio divljanje! Pogodio je igrače Vile, osuđen je na zatvor, a neće smeti ni na stadion dugo, dugo!
Tan2021-10-23_175243809_0 - Copyright Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Navijač Evertona, Rodžer Tvidl (19) je kažnjen zbog toga što je tokom utakmice sa Aston Vilom gađao i pogodio plastičnom bocom dvojicu igrača protivničkog tima Matija Keša i Lukasa Dinjea. Fudbaleri kluba iz Birmingema su se radovali posle postignutog gola, pa ih je Tvidl gađao punom bocom.

Dobio je zatvorsku kaznu od osam nedelja, godinu dana uslovno. Tokom suđenja je priznao učinjeno delo, a uz pomenute kazne čeka ga još i 100 sati društveno-korisnog (naravno neplaćenog) rada.

Moraće da plati i 200 funti (240 evra) kazne, 85 funti (102 evra) za troškove suđenja, kao i 128 funti (154 evra) koje će ići u fond za žrtve kriminala. Neće smeti ni da stadion u narednih četiri godine.

 

 

Sudija Pol Hili je ponašanje Tvidla ocenio kao sramotno i rekao mu da je njegovo ponašanje loše uticalo na poznato ime kluba za koji navija. Takođe je dodao da je kazna takva jer je njegovo ponašanje moglo da pokrene i druge navijače da urade nešto slično.

- U poslednjih nekoliko godina učinjeno je mnogo napora kako bi se sprečilo neprimereno ponašanje na fudbalskim utakmicama. Na stadionima su postavljene nadzorne kamere, ali ovakvog ponašanja ipak ima - obrazložio je Hili svoju odluku.

Marsela Salter koja je branila Tvidla rekla je da je postupak njenog klijenta posledica frustracije, ali i da se istog trenutka pokajao.

Inače, utakmica je odigrana u januaru, a rezultat je bio 1:0. Strelac je bio Emilijano Buendia.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike