Robert Prosinečki zvanično ima novi klub! Zanimljivo je gde će nastaviti karijeru!

22.03.2022

15:47

0

Autor: 24sedam

Biće na klupi Zmajeva i radiće posle godinu i po dana pauze

Robert Prosinečki zvanično ima novi klub! Zanimljivo je gde će nastaviti karijeru!
Robert Prosinečki - Copyright MN Press

Fudbalski klub Olimpija iz Ljubljane zvanično je predstavila Roberta Prosinečkog kao novog trenera! Prosinečki je s Olimpijom potpisao ugovor do kraja sezone 2023/24.

On će na toj poziciji zameniti Dina Skendera koji je napustio klub zbog loših rezultata.

O ovome se spekulisalo prethodnih dana, ali sada je Olimpija zvanično predstavila Robija.

- Tačno je, razgovaramo, ali ništa još nije dogovoreno. Postoji ozbiljan interes s obe strane, a sledeći korak je moj odlazak na razgovore u Ljubljanu - rekao je Prosinečki prethodnih dana za "Večernji list", a sada je ceo posao i  zvanično završen.

Podsetimo, Prosinečki je u Olimpiji igrao 2003, a od tada uživa i status klupske legende. Poslednjih nekoliko godina u klubu su trenerske funkcije obavljali Igor Bišćan, koji je osvojio duplu krunu, Savo Milošević i Dino Skender koji je pre nekoliko dana, zbog loših rezultata, dobio i otkaz.

Prosinečki je do sada u karijeri radio kao asistent Slavenu Biliću u hrvatskoj reprezentaciji, trener Crvene zvezde, Kajzerispora i Denizlispora, a vodio je i dve reprezentacije, Azerbajdžana i Bosne i Hercegovine.

Prvi trening sa novom ekipom odradiće sutra, a ovo je ujedno njegov povratak u trenerski posao posle godinu i po dana pauze.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike