"Mafija" zavisi od Tadića! Piksijev štoper objasnio šta "orlovi" vole kada se nađu na okupu

22.03.2022 | 11:51

Autor: 24sedam

Strahinja Pavlović priznaje da mu je lepo što se ponovo nalazi na okupljanju reprezentacije

Copyright MN Press

Jedan od junaka prošlog kvalifikacionog ciklusa za odlazak na SP u Kataru ove godine, Strahinja Pavlović ističe da je ekipa dobila na samopouzdanju otkako se završila ona lisabonska noć u kojoj je izborena mundijalska viza. Novi štoper Bazela očekuje da "orlovi" pobede Mađarsku u Budimpešti 24. marta i da se revanširaju za beogradski poraz u Ligi nacija.

- Lepo je kada u ovom periodu godine igraš prijateljske utakmice, a znaš da si glavni cilj ostvario i da se sada pripremaš za Ligu nacija i Svetsko prvenstvo. Igral ismo već protiv Mađara i dobro ih znamo, a o Dancima ne treba trošiti reči. Oni su odigrali sjajne kvalifikacije - rekao je Pavlović.

Stefan Mitrović je juče baš rekao da je sada u reprezentaciji potpuno drugačija atmosfera u odnosu na prethodni meč sa Mađarima?

- Sigurno je tako, imali smo dobre kvalifikacije, promenili su se atmosfera i raspoloženje. Već godinu dana smo zajedno i biće to drugačija utakmica. Prošli put smo izgubili kod kuće, dok smo tamo igrali nerešeno, ali sada očekujem da ih pobedimo.

tanjug/ap
Strahinja Pavlović

Da li ste se zaželeli saigrača?

Bili smo na zajedničkom ručku, nas nekoliko koliko nas je stiglo, pa smo pričali i jako je lepo  ponovo biti ovde.

Osećate li i vi veće samopouzdanje?

- Osećamo se svi sigurniji i da imamo samopouzdanje koje nam je pre toliko falilo, sada je lakše igrati utakmice.

Perfektna igra odbrane u Lisabonu?

- Pa dobro, može i bolje. Bila je dobra utakmica, dobro smo stajali, ali mi u odbrani dosta zavisimo od ostalih saigrača. Ako je ekipa kompaktna onda i mi nemamo problema.

Koga biste više želeli na Mundijalu: Portugal ili Italiju?

- Možda, Portugal! Italija je evropski prvak, bilo bi šokantno da ne odu na SP, ali više bih voleo Portugal da vidim na u Kataru.

Da li više razmišljate o tome koga biste da dobijete ili koga biste da izbegnete u žrebu za Katar?

- Iskreno nisam razmišljao o tome. Žreb je 1. aprila, sve ekipe su jake, koga god da dobijemo mi čemo se truditi da odigramo što bolje.

Promenili ste klub i zemlju?

- Da, prešao sam u Bazel, odigrao sam nekoliko utakmica, potrebno mi jemalo vremena da uđem u pravi ritam, nadam se da će biti sve u redu.

Da li će i ona ovom okupljanju omiljena igra ekipe biti "Mafija"?

- To će odlučiti Duća (Tadić - prim.a) i kapiteni ekipe.

Da li volite da igrate "Mafiju"?

- Obožavam!

BONUS VIDEO:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/02/01/64c4e9aeb45738d81958c94e/uhd/64c4e9aeb45738d81958c94e.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958c94e",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/thumb/954064_t_1644529976.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam