Kad je video Ivana Perišića u 7.30 ujutru da trenira kod mene, osetio sam bes u Dušanovom pogledu!

22.03.2022

09:02

0

Autor: 24sedam

Poznati srpski stručnjak za fizičku spremu i oporavak Andra Milutinović pričao o Vlahovićevim počecima i budućnosti

Kad je video Ivana Perišića u 7.30 ujutru da trenira kod mene, osetio sam bes u Dušanovom pogledu!
profimedia-0666024247 - Copyright Profimedia

Dokumentarni film poljskog novinara Mateuša Svijecickog o Dušanu Vlahoviću objavljen je na platformi "jutjub" i ovoj sportskoj priči o centarforu Juventusa i reprezentacije Srbije govore Savo Milošević, Ivica Iliev, Andra Milutinović, novinar Igor Miklja, Aleksandar Rogić, Stevan Stojanović...  

Kondicioni stručnjak Andra Milutinović ispričao je neke važne biografske detalje koji objašnjavaju uspeh mladog golgetera i šta se još u budućnosti može očekivati od njega:

- Počeli smo saradnju pre šest i po godina. Još je bio u Partizanu, još je bio dete, u senzibilnom periodu, sa povredom veoma opasnom za taj period rasta i razvoja i sa mnogo različitih mišljenja da li to treba operisati i kako će zarastati. Baš tih dana ja sam počeo da radim sa njim, kontaktirali su me ljudi iz Partizana, napravili smo sastanak i analize i od tada sam počeo da vodim računa u njemu. U to vreme sam ja radio i sa nekim igračima koji su bili prvi, drugi ili treći na svetu, pa sam ja mislio da je on bio zaslepljen time. To što je došao neko kod mene, to ne znači da će napraviti rezultat. Igrač mora to da želi, mora da ispoštuje ono što se od njega očekuje.

- Mislio sam da on razmišlja kao da je sad tim početkom saradnje uradio sve u životu, ali ja ne radim, nego oni. Dušan je gledao sve same svetske zvezde kad bi kod mene došao, ta njegova rehabilitacija, voljni momenat bio je vrlo izražen i ja sam jedva čekao da se završi oporavak kako bih mu izvršio dodatne mototičke testove da vidim da li se ta njegova energija može pretočiti u to nešto što predstavlja potencijal za budućnost. Bio sam iznenađen rezultatima. Naravno, detetu u tim godinama sam objašnjavao da su mu rezultati malo bolji nego kod moje babe, nisam želeo da mu dajem krila da poleti i pomisli "super, sad sam nešto napravio" - priča Milutinović o Vlahoviću i nastavlja:

-  Kako smo prolazili kroz dodatna testiranja, tako je postajalo sve jasnije da je to jedan potencijal koji treba samo kanalisati. Mnogo igrača njegovih godina ode potpuno na drugu stranu, mnogo igrača ne iskoristi svoj psihički i mentalni potencijal i ostanu da stagniraju. Vrlo često ta deca koja su dominantna u svom uzrastu, posle prestanu da dominiraju i postanu neki srednji nivo fizike, psihologije i igre. Kod njega sve to traje!

Kako bi objasnio Vlahovićev mentalitet, Milutinović je ispričao jedan događaj od pre četiri godine:

- Ja se sećam, on je bio mali, a kod mene je bio Ivan Perišić  na nekom testiranju. On nije znao da Perišić ima u 9.30 avion i da već oko 8.15 treba biti na aerodromu, što znači da bi od mene morao da krene u 7.30. Međutim, nama su ostala da se urade još neka testiranja: vađenje krvi i još nešto što traje sat i po vremena. Dušan je trebalo da dođe na trening u 8.00 i zato on dolazi ranije, već oko pola osam, a Ivan Perišić završava sve to i turšira se u tom trenutku.

- Prvo pitanje mu je bilo "kad je ovaj čovek došao, kad kod tebe sve traje tri-četiri sata", a zna "Perišić, Inter, reprezentacija Hrvatske druga na svetu". Ja mu kažem "Ivan je došao oko 5.00-5.30, on želi da trenira i tri puta dnevno, takav mu je mentalitet, pa sam mu napravio razmak između treninga". Tada video kod njega ljutnju što je neko došao pre njega. Uopšte mu nije bilo jasno. Sledeće pitanje je moglo da bude "da li mogu doći u 2.00 ujutru, da budem pre njega". Neko drugi ne bi ni primetio, ni prokomentarisao, a on je bio ljut što je neko došao na trening pre njega. E, to je razlika!

Prelaskom u Juventus Vlahović neće promeniti svoje dobre navike:

- Dok je potpisivao ugovor sa Juventusom, poslao mi je poruku "To je to, idemo dalje da budemo najbolji na svetu". Dete koje je potpisalo za Juventus, stvara najveći transfer, postaje epicentar svih fudbalskih zbivanja, šalje tu poruku. To je odgovor njegovog mozga. Bilo koju drugu poruku da mi je poslao, možda bi razvodnila našu saradnju, ali ovo sam želeo da pročitam! Mi smo imali pre četiri meseca razgovor u kojem sam mu ja neke stvari zamerio, gde vi vidite da je on dete, ali dete spremno i sa vrlo jasnom vizijom da bude najbolji na svetu - zaključio je Milutinović.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike