Barselona se kockala, Braga i Atalanta rutinski do četvrtfinala

17.03.2022

20:15

0

Tamo će igrati i nemački Lajpcig

Barselona se kockala, Braga i Atalanta rutinski do četvrtfinala
Tan2022-3-17_205729326_0 - Copyright Tanjug/AP

Iako je u Srbiji najviše pažnje ka revanš mečevima osmine finala Lige Evrope bilo usmereno ka stadionu "Rajko Mitić", zanimljivo je bilo i u ostalim susretima.

Pored Glazgov Rendžersa, za sada su četvrtfinale obezbedili i Barselona, Braga i Atalanta, dok je Lajpcig još ranije znao da će igrati u nastavku.

Barselona je preživela "pakao" u Istanbulu. Nakon 0:0 u Kataloniji, na teškom gostovanju su bili bolji od Galatasaraja sa 2:1.

Mogao je i ovaj revanš da ode u drugom smeru, nakon što je domaćin stigao do vođstva u 28. minutu, ali je samo devet minuta kasnije, Pedri doneo izjednačenje. Već na početku drugog poluvremena, Obamejang je doneo preokret i poslao Barsu u četvrtfinale.

Atalanta je takođe slavila na gostovanju i to u Leverkuzenu, sa 1:0. U Bergamu je bilo 3:2 za Italijane, pa je ovaj trijumf u 91. minutu, samo potvrdio narednu rundu.

Braga je pak nakon 2:0 u Portugalu, u Kneževini sa Monakom remizirala, 1:1. Ruiz je doveo Bragu u vođstvo, dok je Disasi sprečio debakl Kneževa.

Što se Lajpciga tiče, oni su do četvrtfinala stigli bez borbe, zbog izbacivanja moskovskog Spartaka iz UEFA takmičenja, usled nemira u Ukrajini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike