Da li je ova kletva glavni razlog Jovićevih problema u Realu?

26.12.2020

08:43 >> 08:58

0

Autor: N. St.

Pojavilo se novo objašnjenje za Lukine muke u Madridu

Da li je ova kletva glavni razlog Jovićevih problema u Realu?
Copyright Profimedia/Euras

Došao je Luka Jović u Madrid kao veliko pojačanje. Neverovatne partije u dresu Ajntrahta su ga preporučile jednom od najboljih klubova na svetu.

Međutim, ne pruža u Realu ni izbliza tako dobre partije kao što je slučaj bio u Frankfurtu. Šansu dobija na „kašičicu“, a čak i kada stignu minuti, na terenu ne uspeva da se dokaže.

Pročitajte još:

Mnogi su se pitali šta je tačan razlog. Da li veličina kluba kakav je Real, pritisak koji trpe svi, možda problemi sa saigračima ili nešto potpuno drugo. Moguć odgovor je stigao.

U pitanju je izbor broja na dresu. Tačnije kletva koju nosi 18. Taj broj su u Realu izabrali Džonatan Vudgejt, Anotnio Kasano i Žulijen Faber. Niko od njih ne može da se pohvali dobrim igrama.

Vudgejt je po dolasku iz Njukasla za 22 miliona evra zadobio povredu zbog koje je propustio celu sezonu. U narednoj je konačno zaigrao i na debiju postigao autogol i dobio crveni karton. Odigrao je samo devet mečeva za tim.

Kasano se mučio sa pronalaskom forme, viškom kilograma i čestim svađama sa trenerom Fabiom Kapelom. Temperamentni napadač je odigrao 19 mečeva i dao dva gola pre povratka u Sampdoriju.

Na insistiranje Huandea Ramosa je Real iz Vest Hema doveo Fabera na pozajmicu u januaru 2009. godine. Ni on po dobrom ne pamtim period u Madridu. Odigrao je svega dva meča, a svi ga pamte po jednom detalju. Na gostovanju Viljarealu je zaspao na klupi. Uz to je jednom prilikom i kažnjen od strane kluba, jer nije došao na trening. Mislio je da imaju slobodan dan.

Takođe, taj broj je nosio i Markos Ljorente. Za četiri godine u klubu je odigrao 22 meča i nije uspeo da se dokaže. Prešao je u redove gradskog rivala Atletika i tamo je trenutno jedan od nosilaca igre čete Dijega Simeonea. Doduše, tamo nosi broj 14.

Bilo je i nekih izuzetaka od toga, poput Aitora Karanke i Rafaela Alkorta, ali izgleda da broj 18 zaista donosi lošu sreću na „Santijago Bernabeu“. Možda bi Jović trebalo da proba da to promeni…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike