KRAJ: Partizan slavio u Subotici, heroj je Nemanja Stevanović (video)

07.11.2020

16:25 >> 19:25

0

Autor: Adam Štulić

Derbi 14. kola Linglong Superlige pripao crno-belima

KRAJ: Partizan slavio u Subotici, heroj je Nemanja Stevanović (video)
Copyright Promo/FK Partizan/M. Todorović

Derbi 14. kola Linglong Superlige igrao se u Subotici, gde Partizan savladao domaći Spartak 2:1.

Crno-beli su poveli u 34. minutu golom Asana, Tufegdžić je poravnao rezultat u 60. da bi konačan rezultat, posle lepe akcije, postavio Šćekić.

Nemanja Stevanović je odbranio penal Subotičanima u prvom minutu nadokande vremena.

90+4 – KRAJ

Pošto je istekao četvrti minut nadoknade vremena, meč je završen. Partizan je slavio 2:1.

90+1 – STEVANOVIĆ BRANI PENAL! (VIDEO)

Imao je Spartak sjajnu priliku da dođe do boda, Marčić je šutirao penal, ali je Nemanja Stevanović “pročitao” i odbranio njegov šut. Prethodno je mladi golman “valjka” još jednom spasao crno-bele, pošto je Tufegdžićev šut iskosa da desne strane, sa desetak metara, uspeo nogom da odbrani. U nastavku, na odbijenu loptu je krenuo Šimura, a u kaznenom prostoru ga je oborio Lutovac.

87′ – DVOSTRUKA IZMENA STANOJEVIĆA

Ostojić je zamenio Natha, a Obradović Holendera.

83′ – HOLENDER ĆE SANJATI DUJMOVIĆA

Još jedan neverovatan promašaj napadača Partizana. Dobio je dubinsku loptu, izašao potpuno sam pred Dujmovića, koji je istrčavanjem uspeo da mu skrati ugao i još jednom odbrani zicer. Minut kasnije Lutovac je zamenio Asana.

75′ – DUPLA PROMENA DOMAĆIH

Gaćinović je napravio dvostruku promenu. Bijelovića je zamenio Šormaz, dok je Vidaković mesto ustupio Jočiću.

71′ – GOOOL, CRNO-BELI PONOVO VODE (VIDEO)

Sjajnu akciju Partizana, krunisao je Šćekić. Lazar Marković je proigrao na desnoj strani Miljkovića, ovaj je uputio upotrebljiv centaršut na drugu stativu, gde je Holender glavom vratio loptu na peterac, a crnogorskom reprezentativcu preostao je lakši deo posla, da je, takođe glavom, prosledi u mrežu.

67′ – PARTIZAN ZAPRETIO POSLE PREKIDA

Izveo Natho korner sa desne strane, Šćekić je odlično skočio, ali je sa šest metara glavom šutirao preko gola.

65′ – NOVI ŽUTI KARTON

Treći žuti karton u domaćem timu dobio je Vidaković.

60′ – GOOOL, SPARTAK PORAVNAO (VIDEO)

Brzo je Spartak kaznio promašaje Holendera. Izgubilo je Lazar Marković na tridesetak metara od svog gola, Savković je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa desne strane. Stevanović je uspeo da odbrani taj šut, ali se lopta odbila do Savkovića koji je uklizao i ubacio je upraznu mrežu sa pet metara.

58′ – PRVE IZMENE

U obe ekipe izvršena je po jedna promena. Denkovića je zamenio Srećković, dok je Lazar Marković na terenu umesto Stevanovića.

56′ – NATHO DOBIJA ŽUTI KARTON

Iskusni izraelski vezista je posle žestokog protesta, pošto prethodno nije dobio faul na ivici kaznenog prostora, dobio žuti karton.

51′ – NESTVARAN PROMAŠAJ HOLENDERA

Mađarski reprezentativac nije uspeo da postigne gol iz sutiacije u kojoj je bilo teže da promaši. Natho je sjano proigrao Asana s centra terena, Japanac je vukao loptu po levoj strani, kada je ušao u kazneni prostor proigrao je usamljenog Holendera, koji je sa sedam, osam metara šutirao direktno u istrčalog golmana Spartaka.

Promo/FK Partizan/M. Todorović

48′ – U NASTAVKU PRVI PRETI PARTIZAN

Povukao je Holender loptu s polovine terena, kada je došao do ivice kaznenog prostora odlučio se za šut, iskosa sa desne strane, iako je na drugoj strani imao usamljenog Stevanovića. Dujmović je još jednom uspešno intervenisao.

46′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme, treneri nisu menjali ništa u sastavima u odnosu na početak meča.

45′ – POLUVREME

Prvo poluvreme je završeno vođstvo Partizana.

40′ – NAJBOLJA PRILIKA ZA SPARTAK

Odličnu priliku propustili su domaći. Miljković nije najsrećnije intervenisao, Denković je ušao u kazneni prostor i sa gol aut linije je “zavrnuo” na peterac, odakle je Bjelović šutirao, ali je Stevanović nogom uspeo da odbrani.

34′ – GOOOL, PARTIZAN VODI (VIDEO)

Partizan vodi od 34. minuta golom Asana. Sjajno su kombinovali crno-beli po desnoj strani, Miljković je odličnim dodavanjem u prostor izbacio Asana samog pred gol Spartaka, posle čega je Japanac rutinski akciju krunisao golom.

30′ – NAJBOLJA ŠANSA ZA PARTIZAN

Na isteku pola sata igre najbolju priliku u dosadašnjem toku meča propustili su crno-beli. Stevanović je centrirao sa leve strane, Miljković je na drugoj stativi glavom spustio loptu na peterac, odakle je Holender šutirao, ali je golman domaćih fantastičnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

22′ – POKUŠAJ STEVANOVIĆA

Prvi konkretniji pokušaj fudbalera Partizana. Pokušao je Filip Stevanović, iskosa sa leve strane, sa dvadesetak metara, ali je golman Spartaka bio dobro postavljen i lako je uhvatio loptu. Minut kasnije žuti karton je dobio Šćekić.

18′ – NOVI ŽUTI KARTON

Zbog faula nad Holanderom (udarac laktom u predelu lica) žuti karton je dobio defanzivac domaćih Ivančević.

12′ – PARTIZAN SVE OFANZIVNIJI

Pošto su bez većih problema izdržali početni nalet Spartaka, crno-beli polako preuzimaju inicijativu. Sve više vremena provode na polovini rivala, ali im trenutno nedostaje završni pas, kako bi konkretizovali blagu terensku inicijativu.

Promo/FK Partizan/M. Todorović

6′ – MARČIĆ “POŽUTEO”

Zbog oštrog faula na centru terena nad Sašom Zdjelarom, Marčić je u 6. minutu dobio žuti karton.

4′ – PRVI PRETE DOMAĆI

Prvu šansu na meču imao je Spartak. U 4. minutu, posle centaršuta sa desne strane, Bjelović je na prvoj stativi šutirao glavom u kontra ugao, ali je lopta prošla malo pored stative. Prethodno su crno-beli izveli dve korne, ali bez opasnosti po gol Subotičana.

1′ – POČEO MEČ

Meč u Subotici počeo je napadom Partizana.

SASTAVI

SPARTAK: Dujmović, Šimura, Tekijaški, Ivančević, Milošević, Marčić, Bijelović, Savković, Tufegdžić, Denković, Vidaković.

PARTIZAN: N. Stevanović, Miljković, S. Marković, Banjak, Urošević, Zdjelar, Šćekić, F. Stevanović, Natho, Asano, Holender.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike