Tek će sad da grme sa Marakane! Sudijski ekspert tvrdi: VAR nije trebalo ni da se meša u Subotici!

07.03.2022

19:00

1

Autor: 24sedam

Zdravko Jokić smatra da je prvobitna odluka Lazara Lukića bila dobra

Tek će sad da grme sa Marakane! Sudijski ekspert tvrdi: VAR nije trebalo ni da se meša u Subotici!
sporna situacija - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Posle ovoga nema dileme, očekuje nas pakleno proleće u srpskom fudbalu. Velika tenzija podigla se između dva najveća srpska kluba posle Partizanovog nedeljnog trijumfa u Subotici (1:0), a pošto je sudijski ekspert Zdravko Jokić, tokom gostovanja na TV „Arena sport“ istakao da je Spartak oštećen, preciznije da penal u 85. minutu za Partizan nije trebalo da bude dosuđen.

- Za mene, kao i za sudiju ovo nije prekršaj - rekao je Zdravko Jokić.

Podsetimo, glavni arbitar Lazar Lukić je tek posle asistencije iz VAR sobe, u kojoj je sedeo najbolji srpski sudija Srđan Jovanović, i pregledanog snimka doneo odluku da pokaže na belu tačku.

- Sudija je bio u dobroj poziciji, mogao je da vidi kontakt. Proći će 37-38 sekundi pre nego što se oglasi VAR... U ovom slučaju došlo je do procene glavnog arbitra da prekršaja nema. Sam kontakt koji se desio ne može da se podvede pod očigledne prekršaje. Suština je da VAR nije trebalo da se meša. I da je Lazar Lukić dosudio penal - VAR ne bi trebalo da se javlja. Baš kao što nije trebalo da se oglašava ni u ovom slučaju, kada ga sudija procenio da najstrože kazne nema - kazao je Jokić i dodao:

- U ovom slučaju bitan je intenzitet. Situacija nije jasna. Nije jasna greška. I baš zato VAR ne treba da se meša. Za mene, kao i za sudiju Lukića ovo nije prekršaj. Da, do kontakta jeste došlo, ali nedovoljnog da bi mogao da se okarakteriše kao penal. UEFA je dala smernice da treba da se izbegava dosuđivanje ovako mekanih faulova, bilo na centru igrališta ili u šesnaestercu.

U Subotici smo videli još jedan sporan detalj u šesnaestercu. U prvom delu dogodilo se igranje rukom u kaznenom prostoru Spartaka...

- Ruka je u momentu šuta uz telo, usled udarca lopte ona se odvaja od tela. Tako da je u pitanju dobra odluka, nije bio penal za Partizan - naveo je Zdravko Jokić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike