Mančester je "plav"! Šampion očitao novu lekciju "đavolima", ovog puta sa 4 gola (FOTO)

06.03.2022

18:24

0

Autor: 24sedam

Odličnu partiju je pružio reprezentativac Belgije

Mančester je "plav"! Šampion očitao novu lekciju "đavolima", ovog puta sa 4 gola (FOTO)
Tan2022-3-6_19348574_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Derbi grada Mančestera pripao je Sitiju. U utakmici 28. kola Premijer lige Engleske ekipa Pepa Gvradiole je pobedila Junajted sa 4:1, zahvaljujući golovima Kevina de Brujnea i Rijada Mareza i tako se učvrstila na prvom mestu na tabeli nacionalnog šampionata, sa 69 bodova iz 28 utakmica.

Uz to, napravljena je dobra uvertira uoči revanša Lige šampiona sa Sportingom, u sredu, mada je tu posao završen. U prvom duelu u Lisabonu je bilo 5:0.

Na drugoj strani, tim Ralfa Rangnika je ostao na petoj poziciji koje vodi u Ligu Evrope. Takođe, "građani" su upisali drugu ovosezonsku pobedu nad gradskim rivalom. U 11. kolu, u novembru prošle godine je bilo 2:0. Na "Old Trafordu" je Erik Bejli dao autogol, a onda je i Bernardo Silva potvrdio trijumf.

U prvom poluvremenu bilo je veoma zanimljivo. Poveli su "građani" koji su na dobrom putu da odbrane titulu. U petom minutu je strelac bio Kevin de Brujne, da bi u 22. izjednačio Džejdon Sančo.

Onda je Belgijanac doneo novu prednost samo šest minuta kasnije.

Odličnu partiju kompletirao je de Brujne u 68. minutu, pošto je bio asistent Rijadu Marezu. Kasnije, u 80. minutu ustupio je mesto Ilkaju Gundoganu. U sudijskoj madoknadi se i proveravalo da li je Merez bio u ofsajdu. Na kraju je odlučeno da nije, pa je na semaforu na "Etihadu" pisalo 4:1.

Nemanja Matić je poraz svog tima odgledao sa klupe.

Nešto ranije danas je Arsenal kao gost pobedio Votford sa 3:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike